Μετά από έξι διαδοχικές αναμετρήσεις στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται τη Δευτέρα (7.30 μ.μ.) στο ΟΑΚΑ στον ημιτελικό της διοργάνωσης. Οι "πράσινοι", με τον κόσμο τους στις εξέδρες, θα προσπαθήσουν να σταματήσουν το... τρένο των 23 διαδοχικών νικών του Ολυμπιακού, κάτι βέβαια αρκετά δύσκολο.
Ο Αργύρης Πεδουλάκης αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τραυματισμών, αλλά και φυσιογνωμίας της ομάδας του, που δεν έχει καταφέρει να κάνει 2-3 καλά παιχνίδια στη σειρά. Οι τραυματίες Ματσιούλις και Παππάς ίσως παίξουν τη Δευτέρα, αλλά θα απουσιάσει σίγουρα ο Ούκιτς που τραυματίστηκε ξανά!
Απ' την πλευρά του ο Ολυμπιακός δείχνει ανίκητος, ακόμη και με απουσίες. Τη Δευτέρα θα είναι στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα και οι Πρίντεζης - Μπέγκιτς, που ήταν τιμωρημένοι στην Ευρωλίγκα και λογικά οι "ερυθρόλευκοι" έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό. Κάτι τέτοιο δεν βρίσκει σύμφωνο τον προπονητή του, που δήλωσε: "Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και να κάνουμε πολύ καλό παιχνίδι για να νικήσουμε εκεί. Ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί. Δεν το λέω για λόγους εντυπώσεων, το λέω γιατί το πιστεύω, γιατί παίζει στο γήπεδό του με τον κόσμο του".
Μεγάλο όμως ενδιαφέρον έχει κι ο άλλος ημιτελικός, μεταξύ Άρη και Πανιωνίου, που διεξάγεται αύριο Κυριακή (7.30 μ.μ.) στο "Αλεξάνδρειο". Την παρουσία του σε έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, οκτώ χρόνια μετά τη συμμετοχή του στον τελικό του 2005, διεκδικεί ο Άρης, αλλά ο Πανιώνιος έχει καλή παράδοση στα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων στη Θεσσαλονίκη (στις 10 Νοεμβρίου είχε νικήσει με 65-63).