Ο Παναθηναϊκός έγινε, μετά από διακοπή ενός χρόνου, και πάλι πρωταθλητής Ελλάδας στο μπάσκετ, ενώ για δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια οι οπαδοί του Ολυμπιακού δεν επέτρεψαν να τελειώσουν ομαλά οι τελικοί! Ο Παναθηναϊκός "σκούπισε" (με τη βοήθεια και των... ανεγκέφαλων) τον Ολυμπιακό, "έσπασε" για δεύτερη φορά φέτος την έδρα του πρωταθλητή Ευρώπης, αυτή τη φορά με 20-0, αφού το ματς διακόπηκε λίγο πριν από το τέλος κι ενώ οι "πράσινοι" προηγούνταν με 76-72, κι έκανε το 3-0 στις νίκες, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία των "πλέι οφ".
Μόλις φάνηκε ότι ο Παναθηναϊκός είχε τον πρώτο λόγο για να πάρει το ματς - τίτλο, οπαδοί του Ολυμπιακού άρχισαν να πετάνε... πολεμοφόδια προς τους "αιωνίους αντιπάλους" και οι διαιτητές αποφάσισαν να εκκενώσουν το ΣΕΦ. Ενώ είχε περάσει πάνω από μια ώρα από τη διακοπή, οι πλέον "ανεγκέφαλοι" δεν έβγαιναν έξω κι έτσι στέρησαν από τους παίκτες του Μπαρτζώκα τη δυνατότητα να διεκδικήσουν έστω και την τελευταία τους ευκαιρία για την ανατροπή, αφού οι διαιτητές διέκοψαν οριστικά το παιχνίδι.
Ο Παναθηναϊκός ήταν και σ' αυτό το ματς "στα σημεία" καλύτερος. Είχε αυτή τη φορά κορυφαίο τον Κώστα Τσαρτσαρή και ακολούθησαν σε απόδοση οι Διαμαντίδης (5/8τρ.) και Λάσμε. Ο Ολυμπιακός έκανε το καλύτερό του παιχνίδι στους τελικούς, βελτιώθηκε στα τρίποντα (8/24), αλλά και πάλι δεν μπορούσε να απειλήσει κοντά στο καλάθι. Είχε πολύ καλό στο α' ημίχρονο τον Πρίντεζη (3/3τρ.), πολύτιμο τον Σλούκα και με "εκλάμψεις" τους Σπανούλη και Χάινς (14ρ.).
Μετά από ένα αρχικό 8-3 του Ολυμπιακού, ο Παναθηναϊκός μ' ένα σερί 0-10 προηγήθηκε 8-13 και έφθασε στο πρώτο δεκάλεπτο να προηγείται με 10π. (14-24) πριν μειώσει στην εκπνοή ο Πρίντεζης (17-24). Σ' αυτό το διάστημα οι "πράσινοι" είχαν 6/7 (!) τρίποντα, αλλά με το ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να κάνει ένα επί μέρους σκορ 13-4 και να προηγηθεί 30-28, για να τελειώσει το ημίχρονο με 39-35.
Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο 24' με 45-49, αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός "απάντησε" (61-60 στο 30'). Οι "πράσινοι" ξέφυγαν 63-70, με τον Ολυμπιακό να κάνει ένα σερί 8-0 (71-70 4' 25'' πριν από τη λήξη), χωρίς όμως συνέχεια. Ο Παναθηναϊκός, με πολύ καλή άμυνα και με επιθετικά ριμπάουντ, κατάφερε να προηγηθεί με 4π. (72-76) 1' και 27'' πριν από τη λήξη, όταν έπεσαν φωτοβολίδες - κροτίδες προς τον πάγκο του Παναθηναϊκού και το πρωτάθλημα... τελείωσε!
* Περίπου μία ώρα πριν απ' το τζάμπολ υπήρξε εισβολή 10 ατόμων με κράνη στον αγωνιστικό χώρο του ΣΕΦ και έσπασαν μία κάμερα του ΣΚΑΪ, που κάλυψε την αναμέτρηση (με σχόλιο από το στούντιο) και της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος. Στην είσοδο των παικτών του Παναθηναϊκού έπεσαν φωτοβολίδες και μια απ' αυτές πέτυχε στο πόδι τον Μάικ Μπράμο, που του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
* Με ποινή τριών μηνών και συνολικό πρόστιμο 22.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ για όσα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα στον δεύτερο τελικό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.
* Με ηγέτη τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς (19π. με 6/8β., 5/7δ., 1/4τρ., 10 ριμπ., 1ασ., 1κλ.), ο Πανιώνιος επικράτησε του Ρεθύμνου με 71-60 (33-22 ημίχρονο) στη Νέα Σμύρνη και έκανε το 2-1 στη σειρά των "πλέι οφ" για την 3η θέση.