Πάλεψε με πείσμα, αλλά δεν τα κατάφερε ο Μίλτος Τεντόγλου να βρεθεί στο βάθρο του τελικού στο άλμα εις μήκος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, που διεξήχθη στη Ναντζίνγκ της Κίνας.
Η πρόσφατη ίωση, που ταλαιπώρησε για δέκα ημέρες τον Έλληνα Ολυμπιονίκη και τον κράτησε μακριά από τις προπονήσεις και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, τελικά τον νίκησε και τον ανάγκασε να μείνει στην 5η θέση του αγωνίσματος.

Ο Τεντόγλου έκανε έξι άλματα. Ξεκίνησε με 7.81 μ. στην πρώτη προσπάθεια και 7.91 μ. στην δεύτερη. Το καλό άλμα, πάνω από τα οκτώ μέτρα, ήρθε στην τρίτη προσπάθεια, όμως ήταν άκυρο.
Στο κρίσιμο τέταρτο άλμα, μίλησε η εμπειρία αλλά και το πείσμα του Έλληνα πρωταθλητή που έκανε την καλύτερη φετινή του επίδοση με 8.14 μ. Αυτό ήταν το άλμα που του έδωσε την πέμπτη θέση στη διοργάνωση.
Η επόμενή του προσπάθεια, η 5η, ήταν στα 8.09 μ.. Στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια, ο Τεντόγλου έκανε ένα μεγάλο άλμα όμως πάτησε οριακά τη βαλβίδα και έτσι ήταν άκυρο, αναγκάζοντάς τον να αρκεστεί στην 5η θέση μετά από δύο διαδοχικά χρυσά μετάλλια στη διοργάνωση.
Οι δηλώσεις του μετά τον τελικό
«Ήταν δύσκολη για μένα η σεζόν του κλειστού, δεν τα έχω πάει πολύ καλά, τα έχω πάει χάλια. Ήρθα εδώ, το πάλεψα πάρα πολύ. Σήμερα πήρα τη φόρα μου, ένιωθα καλά, θα μπορούσα να γράψω μεγάλη επίδοση, απλά στην τελευταία προσπάθεια που ήταν πολύ καλή, έχασα λίγο και την προσγείωση.
Αυτό ήταν άλμα για 8.50, έτσι έπρεπε να ξεκινήσω τον αγώνα αλλά μου ήταν δύσκολο γιατί δεν είχα πολλές προπονήσεις. Ήμουν 10 ημέρες άρρωστος, είχε πέσει η δύναμή μου, έκανα χαλαρές προπονήσεις, ζαλιζόμουν», είπε αρχικά ο Μίλτος Τεντόγλου στις δηλώσεις του στη μικτή ζώνη.
«Το πάλεψα αλλά δεν ήταν να γίνει. Αν δεν αρρώσταινα και πήγαινα στο Ευρωπαϊκό, θα ερχόμουν εδώ και θα ήξερα τι να κάνω, θα ήξερα τη φόρα μου. Ήθελα χώρο αλλά δεν ήξερα πόσο, μου έλειψαν οι προπονήσεις. Αν είχα κάνει έναν αγώνα πριν, θα το έβρισκα και θα άρχιζα κατευθείαν από 8.40» συνέχισε.
Για την σκληρή βαλβίδα του σταδίου και την τσιμεντένια επίστρωσή του είπε: «Αυτά τα στάδια, τα σούπερ σκληρά είναι για μεγάλες επιδόσεις αν είσαι έτοιμος. Δεν έγιναν σήμερα μεγάλες επιδόσεις. Δεν εντυπωσίασαν ούτε οι άλλοι αθλητές, περίμενα κάτι καλύτερο να πηδήξουν».
«Οι συναθλητές μου που ήρθαν να με αγκαλιάσουν, με ξέρουν τόσα χρόνια, με σέβονται. Είναι εντυπωσιακό, δεν περίμενα τόσα άτομα πάνω από τα 8.20».
«Είμαι σε καλή κατάσταση, το βρίσκω σιγά σιγά. Στον ανοιχτό θα είμαι έτοιμος, εκεί ξέρω πως μπορώ να κάνω μεγάλη επίδοση. Πρέπει να βρω μία καλή συνθήκη στον ανοιχτό στίβο, με ήλιο, με αέρα, για αυτό με ενδιαφέρει περισσότερο ο ανοιχτός γιατί κυνηγάω το Πανελλήνιο ρεκόρ», εξήγησε.
«Μην σταματάτε να πιστεύετε σε μένα, είμαι καλά ακόμη» διαβεβαίωσε ο δύο φορές Ολυμπιονίκης του μήκους.
Η οκτάδα του τελικού
1. Ματία Φουρλάνι (Ιταλία) 8.30 μ.
2. Γουέιν Πίνοκ (Τζαμάικα) 8.29 μ.
3. Λίαμ Άντκοκ (Αυστραλία) 8.28 μ.
4. Σουνσούκε Ιζουμίγια (Ιαπωνία) 8.21 μ.
5. Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) 8.14 μ.
6. Χενγκ Σου (Κίνα) 8.14 μ.
7. Κάμερον Κραμπ (ΗΠΑ) 8.13 μ.
8. Γκέρσον Μπαλντέ (Πορτογαλία) 8.03 μ.