Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι μπαίνει πωλητήριο στην Τσέλσι, εξέδωσε ο Ρώσος ιδιοκτήτης του βρετανικού συλλόγου, Ρομάν Αμπράμοβιτς, μετά τις κυρώσεις που επέβαλε η Δύση στη Μόσχα, με αφορμή την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.
Ο ίδιος, σημειώνοντας ότι η πώληση δεν θα γίνει γρήγορα, δεσμεύτηκε να δωρίσει τα καθαρά έσοδα σε φιλανθρωπικό ίδρυμα προς όφελος των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία.
Σημειώνεται ότι όπως σημειώνει το BBC, ο Αμπράμοβιτς, έχει αρνηθεί ότι έχει στενούς οικονομικούς δεσμούς με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και το Κρεμλίνο
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αμπράμοβιτς:
«Όπως έχω δηλώσει προηγούμενα, πάντα έπαιρνα αποφάσεις έχοντας κατά νου το συμφέρον του συλλόγου. Στην παρούσα κατάσταση, λοιπόν, έλαβα την απόφαση να πουλήσω την ομάδα, καθώς πιστεύω ότι αυτό είναι προς το συμφέρον της, των φιλάθλων, των εργαζομένων, καθώς και των χορηγών και συνεργατών της.
Η πώληση της ομάδας δεν θα γίνει γρήγορα αλλά θα ακολουθήσει τη δέουσα διαδικασία. Δεν θα ζητήσω να αποπληρωθούν δάνεια. Ποτέ δεν αφορούσε τις επιχειρήσεις ούτε τα χρήματα για μένα, αλλά το καθαρό πάθος για το παιχνίδι και την ομάδα. Έχω δώσει οδηγίες στην ομάδα μου να ιδρύσει ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα όπου θα διατεθούν όλα τα καθαρά έσοδα από την πώληση. Το ίδρυμα θα λειτουργήσει προς όφελος όλων των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία. Αυτό περιλαμβάνει την παροχή κρίσιμων πόρων για τις επείγουσες και άμεσες ανάγκες των θυμάτων, καθώς και την υποστήριξη του μακροπρόθεσμου έργου της ανάκαμψης.
Να γνωρίζετε ότι αυτή ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση, και με πονάει που αποχωρίζομαι με αυτόν τον τρόπο με την ομάδα. Ωστόσο, πιστεύω ότι αυτό είναι προς το συμφέρον του συλλόγου.
Ελπίζω ότι θα μπορέσω να επισκεφτώ το Στάμφορντ Μπρίτζ για μια τελευταία φορά για να σας αποχαιρετήσω όλους. Ήταν προνόμιο να είμαι μέλος της Τσέλσι και είμαι περήφανος για επιτεύγματά μας. Η Τσέλσι και οι υποστηρικτές της θα είναι πάντα στην καρδιά μου».