Ο Κώστας Κεραμιδάς θα είναι ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Γυναικών έχοντας δίπλα του στον πάγκο της ομάδας την Ελένη Καφαντάρη, όπως ανακοίνωσε η ΕΟΚ.
Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός είναι γνώστης του μπάσκετ γυναικών, καθώς έχει προπονήσει στο παρελθόν την Αγία Παρασκευή, την Ακαδημία Ηλιούπολης, τον Αστέρα Εξαρχείων, τις Εσπερίδες Καλλιθέας, τον Σπόρτιγκ, τον Παναθηναϊκό και τη σουηδική Σόλνα (Σουηδία). Η συνεργασία του με την ΕΟΚ δεν είναι η πρώτη, αφού έχει διατελέσει προπονητής της Εθνικής Νέων Γυναικών και βοηθός προπονητή στη Μεσογειακή Ομάδα Γυναικών και την Εθνική Νέων Ανδρών, ενώ ήταν συνεργάτης του Παναγιώτη Γιαννάκη στο Ευρωμπάσκετ 2005.
H Εθνική γυναικών πρόκειται να αγωνιστεί στα προκριματικά του "Ευρωμπάσκετ 2017". Βρίσκεται στον ΣΤ' όμιλο μαζί με τις Ελβετία, Ρωσία και Βουλγαρία. Οι δύο πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 21 Νοεμβρίου με την Ελβετία (εντός έδρας) και στις 25 Νοεμβρίου με αντίπαλο τη Βουλγαρία (εκτός έδρας).