Αναχωρεί σήμερα το πρωί για το Λος Άντζελες η 160μελής ελληνική αποστολή προκειμένου να πάρει μέρος στους 14ους Παγκόσμιους Αγώνες "Special Olympics".
Οι αθλητές μας και οι εθελοντές προπονητές τους προέρχονται από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Χαλκίδα, τον Βόλο, το Μεσολόγγι, την Πρέβεζα, τα Ιωάννινα, τα Χανιά και τη Ρόδο και θα λάβουν μέρος σε 17 από τα 24 αθλήματα του προγράμματος. Συγκεκριμένα σε: κολύμβηση, στίβο, μπάντμιντον, μπάσκετ ανδρών, μπάσκετ γυναικών, μπότσια, μπόουλινγκ, ποδηλασία, ποδόσφαιρο 7x7 ανδρών, ποδόσφαιρο 7x7 γυναικών, ιππασία, ενόργανη και ρυθμική γυμναστική, χάντμπολ, τζούντο, καγιάκ, άρση βαρών, ιστιοπλοΐα και τένις.
Την έναρξη των αγώνων στις 25 Ιουλίου θα κηρύξει, όπως ανακοίνωσε η Οργανωτική Επιτροπή αλλά και ο Λευκός Οίκος, η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα, η οποία μαζί με τον πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα είναι επίτιμοι συμπρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στο Λος Άντζελες "Μεμόριαλ Κολιζίουμ", εκεί που πραγματοποιήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1932 και του 1984 και πρώτη στην τελετή έναρξης θα μπει η ελληνική ομάδα με σημαιοφόρο την αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής Φλώρα Βερμίσογλου.
Η αποστολή πραγματοποιείται χάρη στην ευαισθησία και την οικονομική υποστήριξη πολλών φορέων, μεταξύ των οποίων και η Περιφέρεια Αττικής, που προσέφερε τις αθλητικές εμφανίσεις της ελληνικής αποστολής.