Η εμφάνιση του Νίκου Σοφιανίδη, που τερμάτισε στην 5η θέση των 100μ. ύπτιο των εφήβων, ξεχώρισε από ελληνικής πλευράς τη δεύτερη μέρα των αγώνων της κολύμβησης στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, που διεξάγονται στο Μπακού.
Ο κολυμβητής του ΠΑΟΚ "άγγιξε" το μετάλλιο, καθώς τερμάτισε σε χρόνο 55.43, μόλις οκτώ εκατοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Γερμανό Μάρεκ Ούρλιχ, που πήρε την τρίτη θέση με 55.35. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Λιουκ Γκρίνμπακ με 54.76 και το ασημένιο ο Φίλιπ Σόπιν με 54.81. Ο Σοφιανίδης πήγε στο Μπακού με ατομική επίδοση 56.00 και βελτίωσε δύο φορές το ατομικό του ρεκόρ, αρχικά στον ημιτελικό με 55. 58 και στη συνέχεια στον τελικό.
Οι άλλοι δύο κολυμβητές μας, που αγωνίστηκαν χθες σε τελικούς, δεν μπόρεσαν να πάρουν καλύτερη θέση από την 8η. Η Ιωάννα Σαχά έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό στα 200μ. ύπτιο και τερμάτισε σε 2.18.75, ενώ στον ημιτελικό είχε πετύχει 2.16.63. Ανάλογη εμφάνιση έκανε κι ο Κώστας Μερετσόλιας στα 200μ. πρόσθιο. Ο κολυμβητής της Αργυρούπολης είχε σημειώσει 2.15. 24 στον ημιτελικό, αλλά κολύμπησε σε 2.16.36 στον τελικό.
Ο Θανάσης Κυνηγάκης προκρίθηκε στον σημερινό τελικό στα 200μ. πεταλούδα, τερματίζοντας τέταρτος στην πρώτη ημιτελική σειρά με χρόνο 2. 00. 23, την έκτη καλύτερη μεταξύ των αθλητών που προκρίθηκαν. Στα 200μ. πρόσθιο η Ελένη Κοντογεώργου πήρε συνολικά τη 12η θέση στα ημιτελικά, κάνοντας 2.35.74, επίδοση καλύτερη του προκριματικού.
* Στο ξίφος ασκήσεως η Κατερίνα-Μαρία Κοντοχριστοπούλου δεν μπόρεσε να προχωρήσει πέρα από τις "32". Αν και είχε κληρωθεί στον πιο δύσκολο όμιλο, κατάφερε να κάνει δύο νίκες στην α' φάση. Αρχικά στον όμιλό της ηττήθηκε από τη Ρωσίδα Γιάννα Αλμπόροβα (5-0), αλλά συνέχισε με μεγάλες νίκες (5-4) επί της Γερμανίδας Κάρολιν Γκολουμπίτσκι και της Ουγγαρέζας Βικτόρια Σχμέλ και τελείωσε με δύο ήττες από την Πολωνή Τζούλια Βάλτζικ (5-2) και από την Ιταλίδα Καρολίνα Ελμπα (5-0). Στη φάση των "32", όπου τα παιχνίδια "νοκ άουτ" κρίνονται στους 15 πόντους, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κόντραρε τη αντίπαλο της, Ρωσίδα Γιάννα Γιακόβλεβα, μέχρι το 8-8, αλλά τελικά ηττήθηκε με 15-8.
Σήμερα διεξάγεται η σπάθη των γυναικών, με τη συμμετοχή της Βασιλικής Βουγιούκα, που έχει τις δυνατότητες για κατάκτηση μεταλλίου. Η ξιφομάχος του Ολυμπιακού στον όμιλο θα αντιμετωπίσει τις Πάστερνακ (Πολωνία), Παλού (Γαλλία), Κρίσκιο (Ιταλία), Γιελάτσι (Μολδαβία) και Χανζλίκοβα (Τσεχία).