Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου δίνει σήμερα το βράδυ (9.45 μ.μ., ΕΡΤ) τον πρώτο της αγώνα για τον δεύτερο γύρο της προκριματικής φάσης του "Euro 2016", παίζοντας εκτός έδρας με τα Νησιά Φερόε. Η αποστολή της ελληνικής ομάδας να πετύχει την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολη, αλλά έγινε δυσκολότερη μετά την "Οδύσσεια" του ταξιδιού προς τα νησιά του Βόρειου Ατλαντικού.
Η αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, αναχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης με προορισμό τα Νησιά Φερόε, όμως δεν κατάφερε να φτάσει. Το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Τόρσχαβν, στο οποίο επρόκειτο να προσγειωθεί το αεροσκάφος με τους Έλληνες διεθνείς και τους δημοσιογράφους, υπήρχε περιορισμένη ορατότητα λόγω ομίχλης, με αποτέλεσμα να αλλάξει το σχέδιο πτήσης. Αντί για τα Νησιά Φερόε, η Εθνική ομάδα πήγε στη Δανία και συγκεκριμένα στην Κοπεγχάγη, όπου διανυκτέρευσε μετά από 7 ώρες στον αέρα! Μέχρι και μετάθεση του αγώνα για την Κυριακή υπήρξε στο... πρόγραμμα, αν η Εθνική μας δεν κατάφερνε να φτάσει εγκαίρως στα Νησιά Φερόε, ωστόσο βρέθηκε τελικά λύση, η αποστολή πέταξε χθες το απόγευμα με πτήση τσάρτερ και έτσι ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά.
Για να έχει ελπίδες να πάρει έστω την τρίτη θέση του ομίλου, που οδηγεί σε μπαράζ, η Εθνική μας πρέπει να πάρει οπωσδήποτε σήμερα τους 3 βαθμούς, χωρίς κι αυτό να είναι αρκετό. "Από δω και πέρα οι νίκες είναι μονόδρομος. Στόχος είναι, ει δυνατόν, το πέντε στα πέντε. Να κοιτάμε πρώτα εμείς να παίρνουμε τους βαθμούς και έπειτα να ασχολούμαστε με το τι έκαναν οι άλλοι. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 100% και να μη φάμε χαζά γκολ. Και βέβαια θα πρέπει να σκοράρουμε. Αντικειμενικά είναι δύσκολο το εγχείρημά μας, αλλά για μένα είναι εφικτό, αρκεί να είμαστε εμείς αυτοί που πρέπει. Η Εθνική του 2004 έδειξε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και με βάση αυτόν τον συλλογισμό πρέπει να προχωρήσουμε τώρα. Για να πετύχουμε αυτό που αυτή τη στιγμή για πολλούς φαντάζει ακατόρθωτο" δήλωσε ο επιθετικός του Παναθηναϊκού, Νίκος Καρέλης.
Σήμερα διεξάγονται κι οι αγώνες Φινλανδία - Ουγγαρία (7.00 μ.μ.) και Βόρεια Ιρλανδία - Ρουμανία (9.45 μ.μ.). Η βαθμολογία (σε 5 αγώνες): Ρουμανία 13, Β. Ιρλανδία 12, Ουγγαρία 8, Φινλανδία 4, Ν. Φερόε 3, Ελλάδα 2.