Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Στις Αίθουσες Τέχνης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στις Αίθουσες Τέχνης

Η έκθεση «Έρως Καλός» με συμμετοχή 21 εικαστικών καλλιτεχνών και 21 ποιητών & συγγραφέων εγκαινιάζεται την Παρασκευή 6 Μαρτίου στον Εικαστικό Κύκλο Sianti Gallery, Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, σε επιμέλεια Μάνου Στεφανίδη. Παράλληλα με τα εγκαίνια της έκθεσης, θα παρουσιαστεί το ομότιτλο λεύκωμα, που εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο University Studio Press. Διάρκεια έως και το Σάββατο 4 Απριλίου.

«Μύρτις: Πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν» είναι ο τίτλος της έκθεσης που πραγματοποιείται στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος με αφορμή την έκδοση συλλεκτικού νομίσματος για τη Μύρτιδα, έως και τις 10 Απριλίου. Η είσοδος στο Μουσείο, επί της οδού Αμερικής 3, είναι ελεύθερη.

Η έκθεση «Eρριμμένες σκιές», που πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη, παρατείνεται λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου. Στην έκθεση παρουσιάζεται μέσα από έργα και σπουδές που ανήκουν στη συλλογή του Ιδρύματος καθώς και μέσα από γραπτές προσωπικές του μαρτυρίες, η μελέτη του καλλιτέχνη για το φως και ειδικά για τις ερριμμένες σκιές, με τις οποίες αρχίζει να ασχολείται τη δεκαετία του '50 δουλεύοντας τη σειρά έργων με τα καφενεία. Η μελέτη του αυτή αφορά τόσο τις ανθρώπινες μορφές που ζωγραφίζει όσο και όλα τα θέματα που προσεγγίζει καθώς και τις σκηνογραφίες του.

Έργα μικρά και μεγάλα, με λάδι ή ακρυλικό, με έντονες αποχρώσεις και θέμα « Όλα είναι ένα», που υπογράφει η εικαστικός Μάρη Προύζου, παρουσιάζονται στην γκαλερί του Black Duck από σήμερα έως και τις 14 Μαρτίου. Χρήστου Λαδά 9Α.

«Η ηχώ τού χθες ως εικόνα τού αύριο» είναι ο τίτλος της ομαδικής έκθεσης σε επιμέλεια Νίκου Αρβανίτη και Αλέξανδρου Ψυχούλη, που εγκαινιάζεται αύριο Πέμπτη 5 Μαρτίου στις 7 μ.μ. στην a.antonopoulou.art. Παρουσιάζει το έργο τεσσάρων νέων καλλιτέχνιδων και επικεντρώνεται στη σχέση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον και τις προεκτάσεις της σε αντιληπτικό και συναισθηματικό επίπεδο. Πρόκειται για τις Μυρτώ Βρατσάνου, Ελένη Ζερβού, Αθηνά Κουμπαρούλη και Ελπίδα Φραγκεσκίδου. Διάρκεια έκθεσης έως 11 Απριλίου. Αριστοφάνους 20, Ψυρρή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL