Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Ευχαριστίες με «αιχμές» στον Στ.Κριμιζή από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευχαριστίες με «αιχμές» στον Στ.Κριμιζή από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής

«Έκπληξη προκαλεί η ταχύτητα με την οποία πρόλαβε, εντός τεσσάρων εβδομάδων, να αξιολογήσει και να κρίνει αμετάκλητα την προσπάθεια της χώρας να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μία συντονισμένη εθνική στρατηγική στον τομέα του Διαστήματος», σημειώνει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, με αφορμή την ανοιχτή επιστολή παραίτησης του Σταμάτη Κριμιζή από τη θέση του Προέδρου του ΔΣ του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΔΟ).

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνται ότι η πρωτοβουλία που ανέλαβε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, συνεχίζεται. «Καθένας κρίνεται από τις επιλογές του». 

Παράλληλα τονίζεται ότι «η επιτυχία μιας προσπάθειας που στηρίζεται -ήδη από την εξαγγελία της- από πλήθος ερευνητών και εργαζομένων σε εξειδικευμένες ελληνικές εταιρείες δεν μπορεί να εξαρτάται από πρόσωπα».

«Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Καθηγητή Σταμάτιο Κριμιζή για τη σύντομη παρουσία του στο Διοικητικό Συμβούλιο του νεοϊδρυθέντος ΕΔΟ.

Τέλος, το υπουργείο ΨΗΠΤΕ ανακοίνωσε ότι νέος πρόεδρος του ΔΣ του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού αναλαμβάνει ο Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Δορυφορικών Οργανισμών.

Στο Συμβούλιο του Οργανισμού θα μετέχει πλέον και ο Μηχανικός-Αεροναυπηγός και τέως Τεχνικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), Κωνσταντίνος Σταυρινίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL