Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Αχτσιόγλου: Tίποτα για τους εργαζόμενους στα μέτρα της κυβέρνησης - Αγνοήθηκαν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αχτσιόγλου: Tίποτα για τους εργαζόμενους στα μέτρα της κυβέρνησης - Αγνοήθηκαν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Στα μέτρα που λαμβάνονται μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τίποτα που να αφορά τους εργαζόμενους και τίποτα βασικό που να αφορά τις επιχειρήσεις επισήμανε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις κινήσεις της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό.https://www.youtube.com/embed/yGfrEO-M0VU

Όπως σημείωσε μιλώντας στο Open Beyond, υπάρχει μία μεγάλη ανεπάρκεια σχετικά με τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν. «Έχουμε καταθέσει μία δέσμη έξι μέτρων, κυρίως για την προστασία των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, που δεν έχει ληφθεί υπόψιν. Δεν έχω ακούσει κάτι από πλευράς της κυβέρνησης που να αφορά την εργασία».

Αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε, «υπάρχουν επιχειρήσεις που μειώνεται δραματικά ο τζίρος τους, επιχειρήσεις που κλείνουν λόγω κρουσμάτων ή δεν δουλεύουν λόγω των περιορισμών. Χρειάζονται σαφείς κανόνες από την πλευρά της πολιτείας και χρήματα. Πρέπει να είναι σαφές ότι οι αποδοχές των εργαζομένων δεν χάνονται. Έχουμε αναρρωτικές άδειες, άδειες εφόσον υπάρχει κρούσμα στην οικογένεια και στο σπίτι ή όταν κλείνει η επιχείρηση. Οι αποδοχές πρέπει να καταβάλλονται κανονικά, να γίνει σαφές αυτό από το υπουργείο Εργασίας».

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «τα ζητήματα των ημερομισθίων, των αποδοχών και των αδειών πρέπει να διευκρινιστούν, γιατί όλα αυτά είναι στον αέρα καιοι εργαζόμενοι θα τα βρουν μπροστά τους. Να τεθούν σαφείς κανόνες ότι δεν μπορεί με την επίκληση της αναστάτωσης να έχουμε παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας. Για παράδειγμα, να μην βρεθούν εργαζόμενοι που το καλοκαίρι θα ανακαλύψουν ότι οι άδειές τους έχουν συμψηφιστεί με της τωρινής περιόδου».

Η πρώην υπουργός Εργασίας τόνισε παράλληλα ότι «χρειάζεται να επιδοτηθούν οι επιχειρήσεις που κλείνουν ή μειώνεται πολύ ο τζίρος τους για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, για να μην έχουμε κύμα απολύσεων. Να προστατευθούν ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι στα εποχικά επαγγέλματα, στον τουρισμό, στις επιχειρήσεις θεάματος. Να επιδοτηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων».

«Ελπίζω να τα ακούσει το υπουργείο και έστω και τώρα να προχωρήσει άμεσα σε αυτές τις κινήσεις» τόνισε Έφη Αχτσιόγλου και χαρακτήρισε την αναθεώρηση του προϋπολογισμού το άλφα και το ωμέγα. «Τα 15 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει το υπουργείο Υγείας είναι προφανώς αστείο ποσό. Οι κανόνες έπρεπε ήδη να έχουν τεθεί με σαφήνεια από την κυβέρνηση» κατέληξε.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL