Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
16.4°C19.1°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.6°C18.6°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.0°C18.8°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
16.5°C17.8°C
4 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.9°C
0 BF 82%
Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Γιατροί με κορωνοϊό εξυπηρετούν ευπαθείς ομάδες (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Γιατροί με κορωνοϊό εξυπηρετούν ευπαθείς ομάδες (Video)

Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό με κορωνοϊό αντί να μπει σε καραντίνα εξυπηρετεί κανονικά τους ασθενείς και μάλιστα ευπαθείς ομάδες κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.https://www.youtube.com/embed/jbkHuGp2zAg

«Στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα δύο γιατροί νοσούν και δεν πάρθηκε κανένα μέτρο. Η μία γιατρός είναι στον τεχνητό νεφρό. Είναι δυνατόν με ανθρώπους που αιμοκαθαρίζονται να υπάρχει γιατρός και να μην έχει βγει σε καραντίνα; Να θέτουν σε κίνδυνο και τους ίδιους και τους ασθενείς;» διερωτήθηκε μιλώντας στο Open Beyond.

«Δυστυχώς δεν είναι καθόλου καλά τα πράγματα. 32 συνάδελφοι νοσούν από τον ιό και αναμένεται σήμερα οι 200 που ήταν χθες σε καραντίνα να γίνουν πάνω από 300» τόνισε ο Μ. Γιαννάκος. Όπως είπε, ο Άγιος Σάββας έχει πέντε κρούσματα, τέσσερα σε εργαζόμενους που συναναστρέφονται με καρκινοπαθείς στον μαστογράφο και ένα στο ακτινολογικό. «Το ίδιο συνέβη χθες και στον Ερυθρό στον τμήμα του μαγνητικού τομογράφου, όπου 20 συνάδελφοι βγήκαν σε καραντίνα γιατί υπήρξε κρούσμα, ενώ 21 συνάδελφοι είναι σε καραντίνα στην κλινική ΩΡΛ του Ιπποκράτειου» συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ μίλησε για τα νοσοκομεία της περιφέρειας, και συγκεκριμένα για το Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου υπήρξαν δύο κρούσματα, ενώ στο Νοσοκομείο Καστοριάς εννέα άτομα του προσωπικού νοσούν.

«Ο ΕΟΔΥ έχει αποφασίσει να τίθενται οι εργαζόμενοι στην Υγεία σε επταήμερη καραντίνα και όχι σε καραντίνα 14 ημερών. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι ο ιός μπορεί να μεταδοθεί και μετά με αποτέλεσμα να μην έχουμε εφεδρείας» τόνισε ο Μ. Γιαννάκος. Την ίδια στιγμή χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση να ανακληθούν οι άδειες. «Είμαστε όλοι εκεί τώρα που δεν χρειαζόμαστε ακόμα και θα εκτεθούμε στον κίνδυνο. Όταν χρειάζεται δεν θα είμαστε εκεί».

Τέλος κατήγγειλε έλλειψη μασκών στα νοσοκομεία. «Δεν υπάρχουν καθόλου μάσκες. Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι υπάρχουν 1,2 εκατ. μάσκες. Εάν τις μοιράσετε σε 100.000 υγειονομικούς, φτάνει να πάρουμε για 10 μάσκες. Τι να κάνουν 10 μάσκες;  Πρέπει να επιταχθούν βιομηχανίες να φτιάξουν μάσκες» υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Στο Δρομοκαΐτειο που εργάζομαι δεν έχουμε καμία μάσκα κι αποφασίσαμε να φτιάξουμε μόνοι μας από ύφασμα. Γυρίσαμε στο 1940…».

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL