Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Ν. Ξυδάκης στην Επιτροπή: Θα υπερασπιστούμε τη δημοκρατία, το κοινοβούλιο και τις ιστορικές μας ευθύνες (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Ξυδάκης στην Επιτροπή: Θα υπερασπιστούμε τη δημοκρατία, το κοινοβούλιο και τις ιστορικές μας ευθύνες (Video)

«Εδώ θα υπερασπιστούμε και τη δημοκρατία και το κοινοβούλιο και τις ιστορικές ευθύνες», ανέφερε κατά τη συζήτηση της συμφωνίας των Πρεσπών στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης και υπογράμμισε την ανάγκη να διατηρηθεί πλαίσιο συνταγματικότητας και δημοκρατίας και κλίμα νηφαλιότητας και ιστορικής ευθύνης.https://www.youtube.com/embed/kUInMRq81Bg

«Είναι ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων του συνταγματικού τόξου να μην παρασυρθούμε από την εμπρηστική διάθεση των αρνητών της δημοκρατίας και των υμνητών του Γκέμπελς», είπε ο Νίκος Ξυδάκης.

Αναφερόμενος στις επισημάνεις του Νίκου Δένδια (ΝΔ), ο Νίκος Ξυδάκης είπε ότι τα αιτούμενα αναγνωστέα που ζητάει τίθενται υπόψη της κυβερνήσεως που εισηγείται τη Συμφωνία και θα απαντήσει ο υπουργός ποια έγγραφα έχει και ποια θα καταθέσει.

«Μιλάμε για τη ρηματική διακοίνωση, την τροποποίηση, το σώμα του Συντάγματος το οποίο είναι δημοσίως προσιτό. Τίθεται και το ζήτημα της επιστολής παραίτησης του απελθόντος υπουργού Εξωτερικών προς τον πρωθυπουργό. Αυτό δημιούργησε πολιτικό θέμα τους προηγούμενους μήνες και έχει δοθεί μια σαφέστατη πολιτική και θεσμική απάντηση», είπε ο κ. Ξυδάκης και πρόσθεσε: «Η επιστολή αυτή είναι προσωπική και αναφέρει τους λόγους της παραιτήσεως δεν είναι πολιτικό κείμενο που κατατίθεται στη Βουλή για να γίνει κατανοητό τι συνέβη εντός της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση έχει συνέχεια.

Το κράτος έχει συνέχεια, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών παρίσταται, είναι εδώ, και θα αυτός θα μας φέρει τα αναγνωστέα, αυτός θα απαντήσει εκ μέρους της κυβερνήσεως. Δεν θα κάνουμε πολιτική με προσωπικές επιστολές. Είναι μικροπολιτική αν ακολουθηθεί τέτοια διαδικασία και δεν αρμόζει ιστορικό καθήκον και την ιστορική αποστολή που έχουμε. Με επιχειρήματα, με σοβαρότητα, με πολιτικό λόγο θα αντιμετωπίσουμε αυτό που έχουμε να κρίνουμε».

Ο βουλευτής απηύθυνε έκκληση να εγκαταλειφθεί η «δικολαβία» σε αυτή την επιτροπή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL