Τους 106 Σύρους πρόσφυγες, που επέβαιναν σε πλοιάριο, ανάμεσά τους 25 παιδιά, διέσωσε σήμερα το πρωί το ιταλικό πολεμικό ναυτικό και η ακτοφυλακή, νοτίως της Σικελίας.
Το πλοίο, το οποίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου ενώ έπλεε πάνω από 300χλμ νοτίως της Σικελίας, εντοπίστηκε τη νύχτα από δυο σκάφη του πολεμικού ναυτικού. Αρχικά στους Σύρους πρόσφυγες μοιράστηκαν σωσίβια για λόγους ασφαλείας, καθώς η θαλασσοταραχή εμπόδισε αρχικά την επιχείρηση μετεπιβίβασης των προσφύγων, ωστόσο σήμερα το πρωί σκάφη της ακτοφυλακής κατάφεραν να διασώσουν τους πρόσφυγες.
Την ίδια ώρα, 46 Αφρικανοί μετανάστες, ανάμεσά τους τρεις γυναίκες, διεσώθησαν σήμερα το πρωί κοντά στην Ισπανία, στις ακτές της οποίας προσπάθησαν να φθάσουν με τέσσερα πλοιάρια, ανακοίνωσαν οι ισπανικές αρχές.