Live τώρα    
Στηρίζουν το ΚΑΠΕ έξι φορείς ΑΠΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στηρίζουν το ΚΑΠΕ έξι φορείς ΑΠΕ

Συμβολική του αφανισμού κάθε υγιούς και δημιουργικού στοιχείου που βιώνει τα τελευταία χρόνια η οικονομία και η κοινωνία χαρακτηρίζουν την επιχειρούμενη ισοπέδωση του ΚΑΠΕ έξι φορείς των ΑΠΕ σε κοινή τους ανακοίνωση.

Όπως τονίζουν οι φορείς (ΕΛΕΤΑΕΝ, ΣΠΕΦ, ΕΣΗΑΠΕ, ΕΣΜΥΕ, ΠΑΣΥΦ, Ελληνική Εταιρεία Ανάπτυξης Βιομάζας), πρόκειται για παραλογισμό, ενώ η εμμονή στην εφαρμογή της απόφασης του ΥΠΕΚΑ για παύση της διοίκησης του ΚΑΠΕ συνιστά μνημείο αδιαλλαξίας.

Οι φορείς των ΑΠΕ, σημειώνουν, στηρίζουν την προσπάθεια και τα εύλογα επιχειρήματα των στελεχών και εργαζομένων του ΚΑΠΕ και καλούν την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφασή της και να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη τις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας του και του τρόπου χρηματοδότησης του ΚΑΠΕ, στηρίζοντάς το έμπρακτα και ουσιαστικά εγκαινιάζοντας παράλληλα την επιστροφή στον δρόμο της ανάπτυξης των ΑΠΕ και της εξοικονόμησης ενέργειας.

Μεταξύ άλλων επισημαίνουν ότι είναι ανησυχητικό το ότι το ΥΠΕΚΑ επέλεξε το ΚΑΠΕ για να επιδείξει “πολιτική πυγμή” επιλέγοντας “κρατικοποίησή” του, καταδεικνύοντας ότι ολοκληρώνεται η αρνητική στροφή της κυβέρνησης σε σχέση με τις ΑΠΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0