Live τώρα    
Τους ξυλοφόρτωσαν αντί να τους πληρώσουν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τους ξυλοφόρτωσαν αντί να τους πληρώσουν

Περιστατικό "τύπου Μανωλάδας" κατεγράφη πριν από δύο ημέρες στη Μεσσαρά στο Ηράκλειο της Κρήτης, χωρίς όπλα αυτή τη φορά, αλλά με ξυλοδαρμούς πέντε εργατών μεταναστών από τους δύο εργοδότες τους που τους χρωστούσαν μεροκάματα. Τα θύματα δεν είχαν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα, με συνέπεια να κρατούνται και να έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες διοικητικής απέλασης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον τοπικό Τύπο, τα οποία επιβεβαιώνει και η αστυνομία, οι πέντε μετανάστες από το Πακιστάν την περασμένη Τρίτη αρνήθηκαν να δουλέψουν, επικαλούμενοι τη θρησκευτική τους αργία, αλλά και το γεγονός ότι οι δύο κτηνοτρόφοι, πατέρας και γιος, στους οποίους εργάζονταν, τους χρωστούσαν μεροκάματα.

Τότε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δύο εργοδότες τούς ξυλοκόπησαν. Οι πέντε Πακιστανοί εργάτες κατέληξαν στο τοπικό Κέντρο Υγείας, σύμφωνα με την αστυνομία, και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποχώρησαν. Αποχώρησαν όμως για να καταλήξουν στα κρατητήρια της αστυνομίας, καθώς διαπιστώθηκε ότι τα πέντε θύματα δεν είχαν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα και τώρα αντιμετωπίζουν τη διοικητική απέλαση.

Από την άλλη, οι δύο δράστες του καταγγελλόμενου ξυλοδαρμού αναζητούνται ακόμα από την αστυνομία, ενώ σήμερα πια σταματά και η ισχύς του αυτοφώρου.

Οι δύο δράστες, 56 και 30 ετών, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ της Κρήτης φέρεται να ξυλοκόπησαν τους πέντε εργάτες με την βοήθεια ακόμα δύο ατόμων, ωστόσο αυτό δεν έχει διευκρινιστεί από την αστυνομία.

Υπενθυμίζουμε ότι δεν υπάρχει καμία προστασία για τα θύματα αδικημάτων, ακόμα και αποπειρών ανθρωποκτονίας, που καταφέρνουν να επιζήσουν, αν τα θύματα αυτά δεν έχουν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα. Αυτό που συμβαίνει μέχρι στιγμής είναι μια λύση "α λα καρτ" σε όσες υποθέσεις τραβούν τα φώτα της δημοσιότητας, κατά την οποία εμφανίζεται ο υπουργός Δημόσιας Τάξης να αποδίδει ανθρωπιστικό καθεστώς. Στην πρόσφατη περίπτωση του Αιγύπτιου Ουαλίντ Ταλέμπ, που βρέθηκε με μια αλυσίδα στον λαιμό, κακοποιημένος από τον φούρναρη εργοδότη του στη Σαλαμίνα πέρσι, το καθεστώς αυτό έληξε πριν τη δίκη και μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε επενέβη ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0