Live τώρα    
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΠΡΟΣ Ε.Ε. / Σταματήστε να εκθέτετε σε κίνδυνο πρόσφυγες και μετανάστες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΠΡΟΣ Ε.Ε. / Σταματήστε να εκθέτετε σε κίνδυνο πρόσφυγες και μετανάστες

Έκκληση με 70.141 υπογραφές πρόκειται να παρουσιάσει σήμερα η Διεθνής Αμνηστία καλώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις κυβερνήσεις των 27 κρατών-μελών να σταματήσουν να εκθέτουν ανθρώπους σε κίνδυνο στα παράλια και τα σύνορα της Ευρώπης. Η έκκληση απευθύνεται στα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τα καλεί να εκτελέσουν το καθήκον τους, υποχρεώνοντας κυβερνήσεις και θεσμούς να λογοδοτούν για τη μεταχείριση των μεταναστών, των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο που φτάνουν στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Σήμερα ντροπιάζουμε την Ευρώπη. Χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για ό,τι συμβαίνει σχεδόν αόρατα στα σύνορά μας», δήλωσε ο Nicolas Beger, διευθυντής του Γραφείου για τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς της Διεθνούς Αμνηστίας. «Τα σύνορα αποτελούν μία από τις λίγες περιοχές στις οποίες οι χώρες της Ε.Ε. μπορούν να διαφύγουν τον έλεγχο σε μεγάλο βαθμό. Οι μετανάστες υποφέρουν αθέατοι και ξεχασμένοι.».

Όπως σημειώνει η οργάνωση, μέσα στην τελευταία δεκαετία οι ευρωπαϊκές χώρες εστιάζουν όλο και περισσότερο στην πρόληψη, ώστε οι μετανάστες να μην πατούν καν το πόδι τους στην επικράτεια της Ε.Ε. Οι κυβερνήσεις συχνά καταφεύγουν σε πρακτικές που αναγκάζουν τους μετανάστες να ακολουθούν επικίνδυνες διαδρομές προς την Ευρώπη, συχνά με μοιραίες συνέπειες, προσθέτει και αναφέρει ως παράδειγμα, πρόσφατο ναυάγιο, τον προηγούμενο μήνα, στο Αιγαίο, με θύματα έξι Σύρους, ανάμεσά τους μια δεκαεπτάχρονη έγκυος και μια μητέρα με το παιδί της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0