Live τώρα    
Λέσβος: Μία γυναίκα και δύο παιδιά μετανάστες νεκροί, 12 αγνοούνται
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λέσβος: Μία γυναίκα και δύο παιδιά μετανάστες νεκροί, 12 αγνοούνται

Τα άψυχα σώματα τριών μεταναστών, μιας γυναίκας και δύο παιδιών, ξέβρασε η θάλασσα στις δυτικές ακτές της Λέσβου, Ερεσό και Ταβάρι. Όπως μεταδίδει η τοπική ΕΡΑ, το ένα από τα δύο παιδιά είχε ηλικία μόλις 5 ετών και τα τρία πτώματα βρίσκονταν στη θάλασσα για τουλάχιστον δύο ημέρες. Οι σωροί μεταφέρθηκαν στο Βοστάβειο νοσοκομείο, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία και νεκροτομή.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, οι τρεις νεκροί μετανάστες επέβαιναν σε κάποιο σκάφος, το οποίο ενδέχεται να ναυάγησε στην ευρύτερη περιοχή, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Χίο και Μυτιλήνη για τον εντοπισμό των υπολοίπων 12 επιβαινόντων, οι οποίοι αγνοούνται, μέχρι αυτήν την ώρα.

Πιο συγκεκριμένα, το χρονικό της προσπάθειας εντοπισμού των νεκρών και των αγνοουμένων ξεκίνησε όταν Σύριοι μετανάστες που βρίσκονται στη Λέσβο, επικοινώνησαν με την τοπική Αστυνομική Διεύθυνση και δήλωσαν την εξαφάνιση συγγενών τους που επρόκειτο να έρθουν από την Τουρκία. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συγγενών, υπήρχε τηλεφωνική επαφή με τους ανθρώπους τους, μέσω κινητής τηλεφωνίας, μέχρι που κάποια στιγμή, έχασαν την επικοινωνία τους.

Οι 15 επιβαίνοντες είχαν ξεκινήσει από το Δικελί και προορισμό είχαν τη Χίο.

 

Μ.Κ.

 

Πηγή: clandestina

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0