Live τώρα    
Την Παρασκευή η συζήτηση των τροπολογιών που εντάχθηκαν στο ν/σ του υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Την Παρασκευή η συζήτηση των τροπολογιών που εντάχθηκαν στο ν/σ του υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής

Για το απόγευμα της Παρασκευής, 21 Δεκεμβρίου, ορίστηκε η συνέχιση της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη μεταναστευτική πολιτική και των τροπολογιών, από την οποία όμως έχουν ήδη αποχωρήσει το ΚΚΕ και το Ποτάμι.

Είχαν προηγηθεί αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον όγκο των τροπολογιών που έχουν κατατεθεί στο συζητούμενο νομοσχέδιο με τις επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Υπάρχει λόγος για τα παράπονα που προβάλλουν οι συνάδελφοι βουλευτές. Δεν το αρνούμαι. Ήταν ένας προϋπολογισμός που μας πήρε περισσότερες μέρες. Θα δείτε ότι στην πλειονότητα αυτές οι τροπολογίες του υπουργείου Οικονομικών είναι ημερομηνίες που λήγουν και είναι θέματα ευρωπαϊκών Οδηγιών» ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός, Ευκλείδης Τσακαλώτος και πρόσθεσε: «Αρνούμαι όμως κατηγορηματικά τα όσα ειπώθηκαν περί πλυντηρίου και εξυπηρετήσεων, οι τροπολογίες αφορούν σε λήξη προθεσμιών και είναι επείγουσες, είναι πράγματα που πρέπει να περάσουν μέχρι το τέλος του χρόνου. Δεν λέω ότι είναι σωστή η διαδικασία και πρέπει να βρούμε τρόπο στην κυβέρνηση να λειτουργεί καλύτερα, να μην γίνονται αυτά τα πράγματα, αλλά άλλο αυτό κι άλλο το να λέγονται αυτά για «πελατεία» και ότι δεν έχει ξαναγίνει ποτέ».

Ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι δεν είναι πρωτοφανές φαινόμενο, όπως λέει η αντιπολίτευση, και αναφέρθηκε σε παραδείγματα προηγούμενων ετών, όπου στο τέλος του χρόνου κατατίθεντο δεκάδες τροπολογίες. Σε παρέμβασή του, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Τάσος Κουράκης, είπε ότι το 2014, στο τέλος του χρόνου, είχαν κατατεθεί 16 τροπολογίες και το 2015, 18 τροπολογίες, αναγνωρίζοντας πως πρόκειται για «κακή πρακτική».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0