«Οι ΗΠΑ επιβάλλοντας νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας προσπαθούν να καλύψουν το φιάσκο που υπέστησαν κατά την πυραυλική επίθεση εναντίον της Συρίας, που πραγματοποίησαν με την Βρετανία και τη Γαλλία στις 14 Απριλίου»,σημειώνει με ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Η δήλωση αυτή έρχεται μετά την απόφαση της Ουάσιγκτον να επιβάλλει κυρώσεις σε κρατικούς φορείς της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας.
Στην ανακοίνωση του το ρωσικό ΥΠΕΞ, διευκρινίζει ότι κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό, επειδή στον κατάλογο των κρατικών φορέων στους οποίους επιβλήθηκαν κυρώσεις, περιλαμβάνεται το Κέντρο Εκπαίδευσης πυραυλικών αντιαεροπορικών συστημάτων της Στρατιωτικής- Διαστημικής Ακαδημίας Μοζάϊσκι και το 183ο σύνταγμα αντιπυραυλικής άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Πηγή: ΑΜΠΕ