Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C23.9°C
4 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
21 °C
18.9°C22.2°C
3 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
14.4°C21.0°C
1 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C24.0°C
2 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20 °C
20.0°C20.0°C
3 BF 49%
Δ. Τζανακόπουλος: Στο «μαύρο βιβλίο» της Δικαιοσύνης η απόφαση για Ηριάννα-Περικλή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Τζανακόπουλος: Στο «μαύρο βιβλίο» της Δικαιοσύνης η απόφαση για Ηριάννα-Περικλή

«Η δικαιοσύνη δημιουργεί την υπόνοια ότι κρίνει και σταθμίζει με κριτήρια πέραν της νομικής κρίσης» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφορικά με τη χθεσινή δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση της Ηριάννας. «Είναι μια κακή εξέλιξη. Η χθεσινή απόφαση καταγράφεται στο «μαύρο βιβλίο» της ελληνικής Δικαιοσύνης», πρόσθεσε.

«Τη στιγμή που άλλοι καταδικασμένοι για πολύ μεγάλης κοινωνικής απαξίας πράξεις έχουν θεωρηθεί άξιοι του ευεργετήματος της αναστολής, δύο νέα παιδιά θα παραμείνουν στη φυλακή» σημείωσε.

Στα θέματα οικονομικής πολιτικής, «η Ελλάδα θα βγει στις αγορές όταν θα είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι», δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο "Κόκκινο" ο υπουργός Επικράτειας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Η χώρα είναι αποκλεισμένη από τις αγορές εδώ και 7 χρόνια και ο στόχος του προγράμματος είναι να μπορούμε να χρηματοδοτούμε το χρέος μας χωρίς τον επίσημο τομέα».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ακόμη πως η  η απόφαση για την έξοδο στις αγορές δεν εξαρτάται από συμβουλές των οίκων ή από παραινέσεις από εκείνους που ασχολούνται με θέματα αγορών. «Θα πάρουμε την απόφαση όταν εκτιμήσουμε ότι είμαστε στο καλύτερο σημείο και θα πάρουμε το χαμηλότερο δυνατό ρίσκο, θέλουμε να ετοιμάσουμε το έδαφος για το χρόνο μετά το καλοκαίρι του 2018, δεν μας ενδιαφέρει μια έξοδος για επικοινωνιακούς λόγους», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι η απόφαση θα παρθεί αφού κριθεί η εικόνα των ελληνικών ομολόγων.

Συνέντευξη στον κ. Στάθη Σχινά για το ρ/σ «Στο Κόκκινο» 105.5 FM

→ Η απόφαση για «Ηριάννα-Περικλή» καταγράφεται στο «μαύρο βιβλίο» της ελληνικής Δικαιοσύνης. Τη στιγμή που άλλοι καταδικασμένοι για πολύ μεγάλης κοινωνικής απαξίας πράξεις έχουν θεωρηθεί άξιοι του ευεργετήματος της αναστολής, δύο νέα παιδιά θα παραμείνουν στη φυλακή. Η δικαιοσύνη δημιουργεί πλέον την υπόνοια οτι κρίνει και σταθμίζει τις υποθέσεις και με κριτήρια πέραν της αυστηρής νομικής κρίσης. → Είναι πάρα πολύ κρίσιμο η έξοδος στις αγορές, όταν γίνει, να είναι πλήρως προετοιμασμένη και ζυγισμένη. Η απόφαση για έξοδο δεν εξαρτάται από συμβουλές των οίκων ή από παραινέσεις από εκείνους που ασχολούνται με θέματα αγορών. Θα πάρουμε την απόφαση όταν εκτιμήσουμε ότι ειμαστε στο καλύτερο δυνατό σημείο κ όταν υπάρχει το χαμηλότερο δυνατό ρίσκο. Θέλουμε να ετοιμάσουμε το έδαφος για το χρόνο μετά το καλοκαίρι του 2018, δεν μας ενδιαφέρει μια έξοδος για επικοινωνιακούς λόγους. Η απόφαση θα παρθεί με βάση την εικόνα των ελληνικών ομολόγων που παρακολουθούμε στενά αλλά και τις προβλέψεις για το επόμενο διάστημα. → Έχουμε περάσει σε μια περίοδο κανονικότητας και σταθερότητας στο κοινωνικό/οικονομικο πεδίο. Έχουμε μπροστά μας μια 2ετία να προετοιμάσουμε την έξοδο από τη μνημονιακή επιτροπεία και κατόπιν να προχωρήσουμε σε βαθιές μεταρρυθμιστικές τομές που βρίσκονται στη βάση του δικού μας πολιτικού σχεδίου. Τα δύο βασικά πεδία στα οποία εστιάζουμε την προσοχή μας τώρα είναι η ανάπτυξη/εργασία και η κοινωνική πολιτική/καθημερινότητα. → Ο αντιπολιτευτικός λόγος της ΝΔ περί Καμμένου ή Βαρουφάκη φτάνει στα όρια της γραφικότητας. Η χώρα έχει ανάγκη μια σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση -να σταματήσει τις ανοησίες και να μας πει ποιο είναι το σχέδιό της για τη χώρα. → Σε διάφορες χώρες της Ευρώπης -λίγο καθυστερημένα- υπάρχει μια επιλογή αριστερής στροφής από κάποια σοσιαλδημοκρατικά κόμματα. Δυστυχώς στην Ελλάδα βλέπουμε την κεντροαριστερά -ακόμα και μετά τις δύο εκλογές του 2015- να θεωρεί ως προνομιακό της συνομιλητή τη ΝΔ. [Συνέντευξη στον κ. Στάθη Σχινά για το ρ/σ «Στο Κόκκινο» 105.5 FM]

Gepostet von Dimitris Tzanakopoulos - Δημήτρης Τζανακόπουλος am Dienstag, 18. Juli 2017

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL