Live τώρα    
Palmos Analysis: Έξι στους 10 πολίτες θέλουν την αποχώρηση του ΔΝΤ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Palmos Analysis: Έξι στους 10 πολίτες θέλουν την αποχώρηση του ΔΝΤ

Αρνητική είναι η εικόνα που έχει η ελληνική κοινωνία για τον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της Palmos Analysis, που δημοσιεύεται στην "Εφημερίδα των Συντακτών". Η συντριπτική πλειονότητα μάλιστα των ερωτηθέντων ζητούν από την κυβέρνηση να μην δεχθεί νέα μέτρα, καθώς θεωρούν ότι το ΔΝΤ ακολουθεί εκβιαστική πολιτική.

Ειδικότερα, το 79% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο ρόλος του ΔΝΤ απέναντι στην Ελλάδα είναι αρνητικός. Μάλιστα την ίδια άποψη έχει το 65% των ερωτηθέντων που δηλώνουν ότι ψήφισαν Νέα Δημοκρατία.

Το ΔΝΤ εκβιάζει την ελληνική κυβέρνηση για να πάρει πιο σκληρά μέτρα, εκτιμά το 78% των ερωτηθέντων. Από όσους δηλώνουν ότι ψήφισαν ΝΔ, το 65% χαρακτηρίζουν εκβιαστική την στάση του ΔΝΤ.

Έξι στους 10 πολίτες (63%) πιστεύουν ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει την απομάκρυνση του ΔΝΤ από το πρόγραμμα. Ειδικότερα για τους ψηφοφόρους της ΝΔ, το 44% πιστεύει ότι η κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει την απομάκρυνση του ΔΝΤ, ενώ την αντίθετη άποψη εκφράζει το 42%.

Για το θέμα που προέκυψε με τις αποκαλύψεις του Wikileaks, το 44% απαντά ότι σημασία έχουν οι αποκαλύψεις και όχι ποιος έκανε τη υποκλοπή. Μεγαλύτερη βαρύτητα στο ποιος έκανε την υποκλοπή και όχι στο περιεχόμενο των αποκαλύψεων δίνει το 21% των ερωτηθέντων.

Τέλος το 77% των ερωτηθέντων απαντούν ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να δεχθεί κανένα μέτρο πέραν της συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού.

Η πανελλαδική έρευνα της Palmos Analysis διενεργήθηκε από τις 6 έως τις 8 Απριλίου.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0