Live τώρα    
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟΝ ΚΑΚΚΑΒΟ / Σκηνικό αντιπαράθεσης στήνει η Ελληνικός Χρυσός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟΝ ΚΑΚΚΑΒΟ / Σκηνικό αντιπαράθεσης στήνει η Ελληνικός Χρυσός

Θεσσαλονίκη

Σε πεδίο αντιπαράθεσης του κινήματος ενάντια στις εξορύξεις χρυσού και των εργαζομένων στην Ελληνικός Χρυσός θα μετατραπεί ο Κάκκαβος στη ΒΑ Χαλκιδική.

Αύριο στις 11 και 11.30 το πρωί στην Ιερισσό και τη Μεγάλη Παναγιά της Χαλκιδικής θα συγκεντρωθούν και πάλι κάτοικοι που εναντιώνονται στην εξόρυξη χρυσού και αλληλέγγυοι στον αγώνα τους πολίτες από γειτονικές πόλεις και θα ανηφορίσουν στο δάσος τους ζητώντας τη ματαίωση της εξόρυξης στις Σκουριές. «Δεν αναθέτουμε, Δεν περιμένουμε. Άμεση παύση των εργασιών και των 'τετελεσμένων' της Eldorado Gold. Να φύγουν τώρα» αναφέρεται στο κάλεσμα των Επιτροπών Αγώνα, ενώ η πορεία των κατοίκων θα κατευθυνθεί στις Σκουριές, όπου οι σύγχρονοι χρυσοθήρες θέλουν να «φυτέψουν» μια ανοιχτή εξόρυξη χρυσού.

Ωστόσο στις Σκουριές δηλώνουν ότι θα βρίσκονται από τις 9 το πρωί οι εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός, μαζί με τις οικογένειές τους, ζητώντας τη συνέχιση της περιβαλλοντοκτόνας αυτής «επένδυσης». Υποστηρίζουν ότι οι απαντήσεις που έλαβαν από τους αρμόδιους υπουργούς που συνάντησαν στην Αθήνα δεν τους ικανοποίησαν και δηλώνουν αποφασισμένοι «να υπερασπιστούμε με κάθε μέσο τις δουλειές μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0