Συλλαλητήρια διαμαρτυρίας διοργάνωσαν χθες σε όλη τη χώρα η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), ενώ οι δύο ομοσπονδίες έχουν κηρύξει για σήμερα πανελλαδική εικοσιτετράωρη απεργία και πραγματοποιούν, επίσης σήμερα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 12 το μεσημέρι, και πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή.
Οι δύο ομοσπονδίες εκφράζουν με αυτόν τον τρόπο την αντίθεση των υγειονομικών στη δημιουργία της ΕΣΑΝ Α.Ε. και τον νέο τρόπο χρηματοδότησης των νοσοκομείων του ΕΣΥ βάσει των διαγνώσεων, για τον οποίο ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλουν ότι πρόκειται "για την οριστική απόσυρση του κράτους από τη χρηματοδότηση του δημοσίου συστήματος Υγείας".
Το διήμερο των κινητοποιήσεων της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ έχουν ανακοινώσει ότι στηρίζουν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ.