Live τώρα    
Οι νικητές των βραβείων Γκράμι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι νικητές των βραβείων Γκράμι

Η 26χρονη Αμερικανίδα Τέιλορ Σουίφτ αναδείχθηκε μεγάλη νικήτρια των φετινών βραβείων Γκράμι με Άλμπουμ της Χρονιάς και Καλύτερο Ποπ Άλμπουμ για το «1989», καθώς και Καλύτερο Μουσικό Βίντεο, ενώ ο 24χρονος Άγγλος Εντ Σίραν απέσπασε το βραβείο για το Τραγούδι της Χρονιάς «Thinking Out Loud» και το βραβείο καλύτερης Ατομικής Ερμηνείας Ποπ Τραγουδιού για το ίδιο τραγούδι.

Πέντε βραβεία κέρδισε ο 28χρονος ράπερ Κέντρικ Λαμάρ, τα τραγούδια του οποίου έχουν γίνει σύμβολα αντιρατσιστικού αγώνα.

Το βραβείο για το Καλύτερο Χορευτικό Κομμάτι απέσπασαν οι Skrillex and Diplo, ενώ οι Μαρκ Ρόνσον και Μπρούνο Μαρς τιμήθηκαν με δύο βραβεία.

Οι Alabama Shakes βραβεύτηκαν με τέσσερα Γκράμι, μεταξύ των οποίων για το καλύτερο alternative άλμπουμ, την καλύτερη Ροκ Ερμηνεία και το καλύτερο Ροκ Τραγούδι, ενώ το βραβείο του καλύτερου Ροκ Άλμπουμ κέρδισαν οι Muse.

Ο Κρις Στέιπλτον απέσπασε τα βραβεία για Άλμπουμ της Χρονιάς σε Κάντρι και καλύτερη Ατομική Εκτέλεση Κάντρι για το «Traveller».

Αξίζει να σημειωθεί πως υποψήφιο για Grammy ήταν συγκρότημα που δημιουργήθηκε στη φυλακή Ζόμπα στο Μαλάουι από έγκλειστους και φύλακες. Ηχογράφησαν το άλμπουμ «I Have No Everything Here», με ορισμένα από τα κομμάτια να περιγράφουν τα προβλήματα στις κοινωνίες της Αφρικής αλλά και τις ιστορίες των κρατουμένων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0