Με το ντοκιμαντέρ "Ηλίας Πετρόπουλος - Ένας Κόσμος Υπόγειος" της Καλλιόπης Λεγάκη, που θα παρουσιάσει η Αύρα Γεωργίου, κάνει απόψε πρεμιέρα, για τρίτη χρονιά, το θερινό σινεμά του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.
Στον φιλόξενο κήπο του κτηρίου του Συλλόγου, στον πεζόδρομο της Ερμού στο Θησείο, οι προβολές, που θα συνεχιστούν μέχρι και τον Σεπτέμβριο, θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 21.00.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης "Οι Ταινίες των Άλλων", μια συνεργασία με την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, κάθε Τρίτη ένας δημιουργός ντοκιμαντέρ θα παρουσιάζει το αγαπημένο του έργο άλλου δημιουργού. Κάθε Πέμπτη θα παρουσιάζονται δημοφιλείς ταινίες από τον διεθνή κινηματογράφο.
Το πρόγραμμα του Ιουλίου περιλαμβάνει την παρουσίαση που θα κάνει στις 15 του μήνα ο Χρήστος Καρακέπελης στο ντοκιμαντέρ "Με τα μάτια στραμμένα στη στεριά" της Κατερίνας Πατρώνη. Ακολουθεί στις 17 η ταινία "ο Ειρηνοποιός" του Γ. Άλλεν, στις 22 ο Αγγελος Κοβότσος θα παρουσιάσει το ντοκιμαντέρ "Οι φύλακες του Χρόνου" της Μαργαρίτας Μαντά και στις 24 θα προβληθεί η ταινία "Το Μίσος" του Μ. Κασοβιτς.
Ειδική προβολή θα υπάρξει αύριο για το ντοκιμαντέρ της Μ. Ρεμούνδου "Θερινά σινεμά στην Αθήνα".