Live τώρα    
Δ. Κουτσούμπας: / Δ. Κουτσούμπας: Δεν ανατράπηκε το σκηνικό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Κουτσούμπας: / Δ. Κουτσούμπας: Δεν ανατράπηκε το σκηνικό

Με τον ισχυρισμό του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι το αποτέλεσμα των εκλογών δεν συνιστά ανατροπή για το πολιτικό σκηνικό της χώρας, συνέπλευσε το μήνυμα του γενικού γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Ο επικεφαλής του κόμματος υποστήριξε, μάλιστα, πως το εκλογικό αποτέλεσμα συνιστά... αναδιάταξη του αστικού πολιτικού σκηνικού. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, το ΚΚΕ συγκέντρωνε ποσοστό 6%. Το ποσοστό του κόμματος στις ευρωεκλογές του 2009 ήταν 8,4%, ενώ στις εθνικές εκλογές του 2012 ήταν 4,5%.

Σε ό,τι αφορά τις δημοτικές εκλογές, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ Βόλου, η οποία χαρακτήρισε ως "κοκορομαχία" τη μάχη για τον Δήμο Βόλου, στην οποία βρέθηκαν αντιμέτωποι ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς, ο οποίος στηριζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ, και ο Αχιλλέας Μπέος. Πέρα λοιπόν από την κεντρική κατεύθυνση που είχε δοθεί από την Κ.Ε. του ΚΚΕ για στήριξη μόνο των υποψηφίων του κόμματος, η Τομεακή του Βόλου ήρθε να υπερθεματίσει. Αναμένεται με ενδιαφέρον η ανακοίνωση του κόμματος για την επικράτηση του γνωστού επιχειρηματία. Από 'κει και πέρα, το ΚΚΕ εκλέγει δημαρχους στην Πάτρα, την Πετρούπολη, και το Χαϊδάρι, ενώ στην Ικαρία, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, η αναμέτρηση ήταν οριακή.

Δυσαρέσκεια...

"Το συνολικό αποτέλεσμα δεν δείχνει ανατροπή του αντιλαϊκού πολιτικού συσχετισμού, δεν συνιστά 'νέο πολιτικό σκηνικό' προς όφελος του λαού", τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας. Και πρόσθεσε: "Βεβαίως καταγράφεται η λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ που σήκωσαν το βάρος της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής και του ευρωμονόδρομου".

Ωστόσο, ο επικεφαλής του ΚΚΕ δεν θεωρεί πως υπάρχει μετακίνηση προς τα αριστερά: "Αν και σημαντικό μέρος ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ επένδυσαν σε αυτή την επιλογή έναν αριστερό προσανατολισμό, ωστόσο η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζει ισχυροποίηση της αριστερής ριζοσπαστικής αντιμονοπωλιακής, αντιιμπεριαλιστικής πολιτικής, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εγκαταλείψει, έστω και συνθηματολογικά την εναντίωση με τα μονοπώλια, την Ε.Ε., το ΝΑΤΟ".

Σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για την Ευρώπη συνολικά, ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε πως "το συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα στις χώρες της Ε.Ε. δεν μπορεί παρά να είναι αρνητικό για τους λαούς". Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του κόμματός του, ο Δ. Κουτσούμπας το έκρινε ως θετικό: "Θεωρούμε ότι έγινε ένα μικρό βήμα σήμερα με το αποτέλεσμα που κατέγραψε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές...".

ΚΚΕ Βόλου: Τι Μπέος, τι Πατσιαντάς...

Δεν... κατάφερε να "δει" διαφορές η Τομεακή του ΚΚΕ Βόλου για τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών: "Να μην παρασυρθούν από την κοκορομαχία των Μπέου - Πατσιαντά και Αγοραστού - Τσιλιμίγκα που θέλουν να υφαρπάξουν την ψήφο τους στον β' γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών" σημείωνε το κάλεσμα της οργάνωσης.

Χ.Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0