Την άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την παραπομπή για διαγραφή των Δ. Βίτσα, Π. Σκουρλέτη και Ν. Φίλη.
«Πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, με ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έθεσε εκτός κόμματος τρία κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» αναφέρει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή της στο Facebook.
«Αδυνατούμε να καταλάβουμε πώς το ποσοστό το οποίο έλαβε στις εσωκομματικές εκλογές, του δίνει την δυνατότητα να παραβιάζει κάθε άρθρο του καταστατικού» σημειώνει.
Όπως υπογραμμίζει «τέτοιου είδους πρακτικές είναι άκρως αντιδημοκρατικές, αυταρχικές και επικίνδυνες, καθώς δημιουργούν ένα status quo, όπου ο θεσμός του προέδρου υπερβαίνει κάθε δημοκρατική λειτουργία που το Κόμμα μας ασπαζόταν ιστορικά αλλά και αγωνιζόταν κοινωνικά».
«Απαιτούμε την άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας με σκοπό την ανάκληση των διαγραφών αυτών» αναφέρει καταληκτικά η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.
