Live τώρα    
Κασσελάκης από Κύπρο / «Η δουλειά της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους είναι ιερή»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κασσελάκης από Κύπρο / «Η δουλειά της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους είναι ιερή»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Μπαράζ επαφών και συνομιλιών του Στέφανου Κασσελάκη στην Κύπρο στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του, όπου ενημερώνεται για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ξεκίνησε την επίσκεψή του στην Κύπρο με κατάθεση στεφάνου στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στα φυλακισμένα Μνήματα, ενώ επισκέφθηκε και την - εμβληματική για την ειρήνη και συμφιλίωση μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων- Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους.

Με αφορμή αυτή την επίσκεψη, ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το έργο της Διερευνητικής Επιτροπής, που έχει ως κύρια αποστολή την ανάκτηση, ταυτοποίηση, και επιστροφή των λειψάνων στις οικογένειες των 2002 αγνοουμένων (Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων) που αγνοούνται από τις συγκρούσεις του 1963-1964 καθώς και από τα γεγονότα του Ιουλίου του 1974.

«Για σχεδόν μισό αιώνα ο κυπριακός λαός δεν είχε τη δυνατότητα να θρηνήσει 2002 αγνοούμενούς του. Η δουλειά που κάνει η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους είναι ιερή. 600 αγνοούμενοι έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι σήμερα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης. 

Δείτε την ανάρτηση:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL