Live τώρα    
9°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
7.3°C9.7°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
4 °C
1.2°C4.9°C
4 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
9 °C
6.0°C9.4°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.3°C9.9°C
3 BF 79%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
4 °C
3.9°C3.9°C
0 BF 93%
Πώς θα σωθεί η χώρα πριν να είναι πολύ αργά;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πώς θα σωθεί η χώρα πριν να είναι πολύ αργά;

ΜΑΞΙΜΟΥ

Για να απελευθερωθεί η χώρα από την υποδούλωση στα συμφέροντα της φαμίλιας Μητσοτάκη και των ανάλγητων και άπληστων χορηγών της, απαιτείται τιτάνιο έργο από κυβερνήσεις ισχυρής πλειοψηφίας, ενεργής λαϊκής υποστήριξης. Κυβέρνηση με χαρακτήρα εθνικής ενότητας και αποστολή την κάθαρση.

Ναι, κάθαρση, καθώς όλες οι εξουσίες και οι ρυθμιστικές ανεξάρτητες αρχές σε μεγάλο βαθμό έχουν υποδουλωθεί από το σχέδιο των νέων κοτζαμπάσηδων και των εφοπλιστών που ανέθεσαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη να θωρακίσει τα συμφέροντά τους και να αποκλείσει διά παντός την πιθανότητα επιστροφής στην εξουσία ανεξάρτητων προοδευτικών δυνάμεων.

Δείτε, για παράδειγμα, τι συμβαίνει στη Δικαιοσύνη, όπου οι έντιμοι δικαστές απειλούνται, παροπλίζονται, φιμώνονται. Πόσοι γενναίοι να βρεθούν και τι μπορούν να αλλάξουν όταν οι περισσότεροι «τιτλούχοι» της Δικαιοσύνης σκύβουν το κεφάλι και η εκτελεστική με τη νομοθετική εξουσία παραβιάζουν τη θεμελιώδη δημοκρατική αρχή περί ισότητας όλων των πολιτών απέναντι στους νόμους;

Δείτε τι συμβαίνει στην αστυνομία, όπου η ασυδοσία και η διαφθορά καλπάζουν, το εμπόριο ναρκωτικών διπλασιάστηκε, ο παράνομος τζόγος απλώνεται παντού και η σωματεμπορία, λιανική ή πολυτελείας, φουντώνει.

Πλησίαζε το «σύστημα» ο τολμηρός δημοσιογράφος ερευνητής Γιώργος Καραϊβάζ.  Έγινε όμως πολύ επικίνδυνος και έπρεπε να βγει από τη μέση. Αμέσως μετά τη μαφιόζικη δολοφονία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε εντολή να βρεθούν οι ένοχοι. Πέρασαν έξι μήνες και ούτε φωνή ούτε ακρόαση!  Ένα θέατρο ήταν και πάει...

Να, λοιπόν, τι έγραφε ο Γιώργος Καραϊβάζ στον ιστότοπό του για το «σύστημα», με τίτλο «Οι κύκλοι του συστήματος Κολομβία»!

«Μέσω δύο ατόμων από τον ποινικό χώρο, γνώρισα πολύ καλά πώς λειτουργεί το σύστημα. Μεγαλοεπιχειρηματίες, πολιτικοί, δημοσιογραφικά στελέχη, Εκκλησία, αστυνομία, Δικαιοσύνη, κακοποιοί, περιτυλιγμένοι σε έναν κύκλο δυναστείας.  Ένας κύκλος όπου όλοι γνωρίζουν όλους και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κυκλοφορία και το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος»

Πώς αντιμετωπίζεται αυτή η κατάσταση; Πώς μπορεί να γίνει η κάθαρση και η χώρα να επιστρέψει στη δημοκρατική ομαλότητα πριν από μια νέα οικονομική χρεοκοπία, με επιπλέον πρόβλημα τη διαρκή συρρίκνωση του πληθυσμού της; Πόσοι πολίτες γνωρίζουν και, κυρίως, κατανοούν τις εθνικού χαρακτήρα δυσκολίες και τις προτάσσουν στις απαιτήσεις τους για το παρόν και το μέλλον του τόπου;

Ιδού, λοιπόν, οι πρόσφατες επισημάνσεις του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γ. Κύρτσου, σχολιάζοντας τις προβλέψεις της κυβέρνησης για τον νέο προϋπολογισμό:

«Παγίδα η ωραιοποίηση της οικονομίας. Τα πράγματα είναι δύσκολα. Δημόσιο και ιδιωτικό χρέος ρεκόρ. Δημοσιονομικό έλλειμμα 10% του ΑΕΠ. Συνεχές διευρυνόμενο εμπορικό έλλειμμα.  Έλλειμμα ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών 7% του ΑΕΠ. Ασφαλιστικές δαπάνες ρεκόρ. Ενεργειακή ανατροπή αγνώστου διαρκείας. Πολλά καμπανάκια μαζί».

Και τι έκαναν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του για να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή ανασφάλεια; Ξεπούλησαν το μονοπώλιο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας σε μια αυστραλιανή εταιρεία και, αιφνιδιαστικά, τη ΔΕΗ σε διάφορα κερδοσκοπικά funds.  Έκοψαν, δηλαδή, τα χέρια του Ελληνικού Δημοσίου και των επόμενων κυβερνήσεων για δυνατότητα ρυθμιστικών παρεμβάσεων.

Πώς, λοιπόν, θα τα καταφέρει μια χώρα με το χρέος της δικής μας, με συνεχώς διευρυνόμενο έλλειμμα, να τηρήσει τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε., που επανέρχονται το αργότερο το 2023, και απαιτούν πλεονασματικούς προϋπολογισμούς; Πόσα Μνημόνια ακόμα θα απαιτηθούν και θα επιβληθούν, τα οποία θα αναλάβουν οι κυβερνήσεις που θα ακολουθήσουν; Και πώς θα τα καταφέρουν χωρίς σοβαρά εργαλεία;

Η παραγωγική βάση, εντάσεως εργασίας κατά κύριο λόγο, συρρικνώνεται διαρκώς, ενώ συνεχίζεται ο αφελληνισμός των ελληνικών επιχειρήσεων. Μόνο το αμερικανικό κερδοσκοπικό fund CVC Capital Partners έχει ήδη εξαγοράσει την Εθνική Ασφαλιστική, τη Vivartia, το Υγεία, το Metropolitan, το Μητέρα, το Ιασώ General και προσφάτως έγινε μεγαλομέτοχος του μονοπωλίου της ΔΕΗ και στρατηγικός εταίρος του Δημοσίου!

Και, συμπτωματικά, η κόρη του πρωθυπουργού Σοφία, που μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στην Αμερική προσλήφθηκε αμέσως από την Goldman Sachs στο Λονδίνο, πήρε μετεγγραφή στο συγκεκριμένο fund ως επικεφαλής του τμήματος σχέσεων μετόχων!

Εδώ, όμως, δεν είναι Αυστρία. Ούτε καν Χιλή, όπου αρχίζει η έρευνα κατά του αναφερόμενου στα Pandora Papers για φοροδιαφυγή Προέδρου της χώρας! Εδώ οι πάσης φύσεως άρχοντες είναι ασύδοτοι και τίποτα δεν τους ακουμπά μέχρι στιγμής! Δεν πάει άλλο!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL