Live τώρα    
30°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
30 °C
28.6°C31.9°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
29 °C
25.2°C31.4°C
3 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
31 °C
30.0°C32.0°C
1 BF 40%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
29 °C
28.8°C31.0°C
5 BF 36%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
27.9°C29.5°C
0 BF 51%
Μπογδάνος / Έργα και ημέρες των Αντωνίου, Τζηκαλάγια, που συμμετείχαν στη γιορτή μίσους στο Βίτσι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μπογδάνος / Έργα και ημέρες των Αντωνίου, Τζηκαλάγια, που συμμετείχαν στη γιορτή μίσους στο Βίτσι

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΟ ΒΙΤΣΙ

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος χωρίς να καν να ερωτηθεί «έδωσε», όπως είναι η λαϊκή φράση, στη Βουλή δυο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που, επίσης, συμμετείχαν στη γιορτή μίσους στο Βίτσι.

Πρόκειται για τον γαλάζιο βουλευτή Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια και την διευθύντρια του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου. Και τα δυο στελέχη έχουν απασχολήσει τη δημοσιότητα με αρνητικό τρόπο, χωρίς ποτέ, όμως, η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το κόμμα της ΝΔ να εκφράσει έστω μια επιδερμική δυσαρέσκεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου

Εκ Καστοριάς ορμώμενη είναι η συνοδοιπόρος του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στις γιορτές μίσους στο Βίτσι,  Μαρία Αντωνίου. Η διευθύντρια του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, τοποθετήθηκε στη θέση αυτή τον Αύγουστο του 2019 και λίγες ημέρες μετά έσπευσε να παραβρεθεί στις γιορτές μίσους στο Βίτσι.

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΟ ΒΙΤΣΙ

Μάλιστα, η Μαρία Αντωνίου που κάθε χρόνο δίνει το παρών στα ακροδεξιά πανηγύρια,  το 2015 φωτογραφήθηκε σε άκρως φιλικό εναγκαλισμό με την πρώην κοινοβουλευτική εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, Δέσποινα Σβερώνη, πού αλλού, στις γιορτές μίσους στο Βίτσι.

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΒΕΡΩΝΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΟ ΒΙΤΣΙ

Γνωστή για τις ακροδεξιές της θέσεις φαίνεται ότι αντιλαμβάνεται το ρόλο της, που σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση είναι «να συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής και την προβολή του brand Μακεδονία», με τη συμμετοχή της στις γιορτές μίσους στο Βίτσι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του αμέσως μετά τη διαγραφή Μπογδάνου επεσήμανε ότι «για να είναι ειλικρινής η στάση του κ. Μητσοτάκη, εκτός από τον Μπογδάνο θα πρέπει να διαγράψει άμεσα και τον βουλευτή Τζηκαλάγια και να αποπέμψει την κα Αντωνίου από το Πρωθυπουργικό Γραφείο στη Θεσσαλονίκη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να κάνει τον ανήξερο και για του κυβερνητικού εκπροσώπου επί της ουσίας έδωσε άφεση αμαρτιών στα δυο γαλάζια στελέχη αφού ο Γιάννης Οικονόμου δεν καταδίκασε ούτε τις εκδηλώσεις μίσους ούτε την συμμετοχή «γαλάζιων» σε αυτές.

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Καλούσε ανέργους να πάνε στο γραφείο του αντί στον ΟΑΕΔ

Ο επίσης εκ Καστοριάς ορμώμενος γαλάζιος βουλευτής Ζήσης Τζηκαλάγιας, έχει απασχολήσει τη δημοσιότητα με αρνητικό τρόπο οΥκ ολίγες φορές αφού η αντίληψή του για το ποιος είναι ο ρόλος του βουλευτή είναι χαρακτηριστική των πεποιθήσεών του.

Βεβαίως, η στάση του δεν έχει απασχολήσει πότε την ηγεσία της ΝΔ, που, ίσως και να βλέπει θετικά τις δραστηριότητες του βουλευτή της.

Και όταν μιλάμε για δραστηριότητες, εννοούμε δυο σκαστές περιπτώσεις απαράδεκτων παρεμβάσεων σε βάρος των πολιτών και συγκεκριμένα:

δημιουργία  Παρα-ΟΑΕΔ στο πολιτικό του γραφείο 

-οι παρεμβάσεις του σε νοσοκομεία και άλλους δημόσιους οργανισμούς προκειμένου να τοποθετηθούν σε θέσεις κλειδιά εκλεκτοί του και να παραγκωνιστούν εκείνοι που θεωρεί ενοχλητικούς

Ήταν αρχές Απριλίου του 2021 όταν με μια ωμή ανακοίνωση επιτομή του πελατειακού κράτους και της εκμετάλλευσης  της αγωνίας των ανέργων ο Ζήσης Τζηκαλάγιας καλούσε όσους ψάχνουν εργασία να πάνε στο πολιτικό του γραφείο.

Η αντίδραση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ ήταν άμεση και με ανακοίνωσή της επεσήμανε ότι: «Η εξυπηρέτηση των πολιτών και κυρίως των ανέργων θα πρέπει να γίνεται επίσημα και όχι , μέσω βουλευτών και μέσω “τηλεφώνων που πέφτουν”».

Εννοείται ότι δεν ίδρωσε το αυτί του Μαξίμου που δεν έσπευσε καν για τους τύπους να επιπλήξει τον γαλάζιο βουλευτή. Τρεις μήνες μετά ο Ζήσης Τζηκαλάγιας ξαναχτύπησε παρεμβαίνοντας στην επιλογή εργαζομένων - και μάλιστα εν μέσω πανδημίας - στο νοσοκομείο Καστοριάς.

Ο γαλάζιος βουλευτής, μάλιστα, με υπερηφάνεια παραδέχθηκε ότι ούτε λίγο ούτε πολύ το νοσοκομείο είναι τσιφλίκι του λέγοντας ότι «ότι αυτό κάνουν οι βουλευτές της ΝΔ και ότι αυτή είναι η δουλειά του!».
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL