Live τώρα    
Στηρίζουν τον νέο φορέα, αλλά ψάχνουν τον αρχηγό...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στηρίζουν τον νέο φορέα, αλλά ψάχνουν τον αρχηγό...

Να αποκρούσει τον «συνομωσιολογικό» χαρακτήρα του δείπνου των «7» τον Ιούνιο, στο οποίο συμμετείχαν οι Σημίτης, Πάγκαλος, Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοΐδης, Φλωρίδης, Γιαννίτσης και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας (στον οποίο πρότειναν να ηγηθεί της νέας κεντροαριστερής παράταξης, αλλά αρνήθηκε), προσπάθησε ο Μ. Χρυσοχοΐδης.

Από την άλλη, όμως, δεν διέψευσε ότι αυτά τα παλιά στελέχη που ψάχνουν τρόπο να επαναδραστηριοποιηθούν ή να ξαναβρούν ρόλο μέσα από την προσπάθεια ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ.-Ποταμιού για νέο φορέα, αναζητούν το πρόσωπο που θα ηγηθεί και το οποίο δεν περιλαμβάνεται στους τρεις υποψήφιους (Γεννηματά, Θεοχαρόπουλο, Θεοδωράκη). Κάτι που προφανώς δυσαρεστεί και την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, και τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. Ο Θ. Θεοχαρόπουλος επισήμανε (ρ/σ "Στο Κόκκινο") με αιχμηρό τρόπο ότι δεν αφορούν την κοινωνία παρασκηνιακές συμφωνίες και πως όλα πρέπει να γίνονται πάνω στο τραπέζι.

Ο πρώην υπουργός (ρ/σ "Παραπολιτικά") είπε ότι τα περί «συνομωσίας» είναι «σαχλαμάρες, δεν αποτελούν κεντρικά ζητήματα ή έστω περιφερειακά πολιτικά γεγονότα» και ότι προσωπικά είναι «αφοσιωμένος στο εγχείρημα της ανασυγκρότησης της προοδευτικής παράταξης, του δημοκρατικού σοσιαλιστικού Κέντρου». Είπε ότι δεν ενδιαφέρεται μόνο ο ίδιος για την προσπάθεια ανασυγκρότηση που κάνουν ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι, αλλά και ο Κ. Σημίτης, ο οποίος «έχει δει τον κ. Θεοδωράκη και την κ. Γεννηματά, ασχολείται ο ίδιος προσωπικά». «Θέλω να πω ότι δεν υπάρχει θέμα αναζήτησης κάποιου εναλλακτικού δρόμου, το να φτιάξουμε κάτι άλλο» πρόσθεσε.

Εμμέσως πλην σαφώς είπε ότι δεν ενδιαφέρεται ο ίδιος να ηγηθεί, αναφέροντας ότι «η δική του γενιά πρέπει να είναι παρούσα, να βάλει όλες τις δυνάμεις της προκειμένου να συγκροτηθεί αυτός ο χώρος, αλλά πρέπει να είναι από πίσω». Πρόσθεσε ότι πρέπει να έρθει «μια νέα γενιά ανθρώπων», διευκρινίζοντας ότι δεν αναφέρεται σε νεότερα στελέχη σε ηλικία, αλλά σε στελέχη που δεν έχουν τη φθορά από πράγματα που οδήγησαν σε διάλυση την παράταξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0