ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑΣ
Παράνομες πληρωμές που σχετίζονται με το Ποτάμι και την Τράπεζα Πειραιώς, αλλά και... τρομοκρατία, είχαν οι συνομιλίες Χαϊκάλη - Αποστολόπουλου, σύμφωνα με όσα είπε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων μετά την ακρόασή του από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Ο Παύλος Χαϊκάλης έδωσε διευκρινίσεις για τα 5.000 ευρώ που έδωσε στον Γιώργο Αποστολόπουλο. Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας δεν έκανε παρατηρήσεις στους Θόδωρο Παραστατίδη και Οδυσσέα Βουδούρη για τις δηλώσεις τους σχετικά με την προεδρική εκλογή.
Σύμφωνα με τον Π. Χαϊκάλη, στο οπτικοακουστικό υλικό ο Γ. Αποστολόπουλος του έδωσε 2.000 ευρώ, "αυτά τα λεφτά δεν είναι από το χρέος (των 5.000 ευρώ), είναι για να έχεις καλές σχέσεις με τον πρόεδρο". Του λέω, ποιον πρόεδρο; Τον Καμμένο; Όχι, μου λέει, με τον πρόεδρο της τράπεζας". "Τον Σάλλα;" ρώτησαν οι δημοσιογράφοι. "Δεν λέω το όνομα", απάντησε ο βουλευτής και οι δημοσιογράφοι επέμειναν: "Τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς;". "Ναι", απάντησε ο Π. Χαϊκάλης, ο οποίος λέει πως ξεκαθάρισε στον Γ. Αποστολόπουλο ότι παίρνει τα χρήματα για την οφειλή των 5.000 ευρώ.
Επίσης, σύμφωνα με την αφήγηση του βουλευτή, σε άλλο σημείο ο Γ. Αποστολόπουλος είπε στον Π. Χαϊκάλη ότι τα χρήματα της δωροδοκίας "θα σ' τα φέρω εγώ ή ο διευθυντής της φρουράς του προέδρου, μου λέει το όνομά του". "Και τα χρήματα σας είπε ότι θα τα φέρει η φρουρά του κ. Σάλλα;" ρωτήθηκε. "Ναι. Και μου έλεγε ή εγώ ή αυτός", απάντησε ο Π. Χαϊκάλης.
Για το Ποτάμι, σύμφωνα με τον βουλευτή, ο Γ. Αποστολόπουλος ακούγεται να λέει ότι "τα παίρνει και ο Θεοδωράκης. Είναι ο πιο έξυπνος από όλους" και ότι "το Ποτάμι τα παίρνει από παντού. Είναι ο πιο έξυπνος".
Όσον αφορά τα 5.000 ευρώ, ο Π. Χαϊκάλης ανέφερε πως τα έδωσε "για να παίξει ο Αποστολόπουλος στο Χρηματιστήριο, γιατί είχε ένα πρότζεκτ χρηματιστηριακό", και πως είπε για τόκο 10% εκ παραδρομής, επειδή ήταν "φορτισμένος". "Δεν υπάρχουν πουθενά μετοχές δικές μου, δεν έχει αγοράσει κανένας μετοχές, δεν έχω παίξει στο χρηματιστήριο, δεν έχω καμία χρηματιστηριακή συναλλαγή", υποστήριξε.
Επίσης ο Π. Χαϊκάλης είπε πως ο Γ. Αποστολόπουλος αναφέρθηκε σε "άξονα τρομοκρατίας" ενός επιχειρηματία και ενός κατάδικου, που δεν τους κατονόμασε, αλλά των οποίων τα ονόματα ακούγονται στο DVD.
Παρεμβάσεις Χρ. Μαρκογιαννάκη
Παρά τον ρόλο "πολιτικού εισαγγελέα" που ανέλαβε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, η Επιτροπή Δεοντολογίας δεν εξέδωσε ανακοίνωση για τη δήλωση Βουδούρη - Παραστατίδη τους οποίους ακροάσθηκε. Είναι ενδεικτικό ότι ο πρόεδρος της επιτροπής επικαλέσθηκε την αναφορά Γλέζου, κάνοντας τον Βαγγέλη Αποστόλου να διαμαρτυρηθεί για την παρέμβαση στα εσωτερικά κόμματος.
Στην ολομέλεια ο Οδ. Βουδούρης είπε ότι απέσυραν τη δήλωση για να μην διευκολυνθεί η κυβερνητική προσπάθεια αντιπερισπασμού στις καταγγελίες Χαϊκάλη. "Όταν μιλά ο Βουδούρης, να κοιτά τον εαυτό του στον καθρέπτη. Η συγνώμη απαιτεί γενναίους ανθρώπους", του απάντησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρήστος Αηδόνης.