Live τώρα    
Και ο Άρειος Πάγος δικαιώνει τις καθαρίστριες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Και ο Άρειος Πάγος δικαιώνει τις καθαρίστριες

"Κόλαφο" για την κυβέρνηση αποτελεί και η απόφαση του Αρείου Πάγου καθώς απέρριψε το αίτημα του γ.γ. Εσόδων Χάρη Θεοχάρη με το οποίο ζητούσε να "παγώσει" η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου που δικαίωνε τις 393 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Το Πρωτοδικείο Αθήνας έχει κρίνει "προδήλως απαραίτητες" για το Δημόσιο τις θέσεις εργασίας των 393 καθαριστριών που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και διέταξε την επαναπρόσληψή τους, θεωρώντας αντισυνταγματική και ως εκ τούτου άκυρη τη διαδικασία που εφαρμόστηκε.

Το υπουργείο, αρνούμενο ουσιαστικά να εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση, απεύθυνε σχετικό ερώτημα προς την αρμόδια επιτροπή του ανώτατου δικαστηρίου που εποπτεύει τη συμμόρφωση του Δημοσίου με τις δικαστικές αποφάσεις, προκειμένου να διερευνήσει αν η άμεση εκτέλεση της απόφασης είναι δεσμευτική. Παράλληλα, το Δημόσιο υπέβαλε αίτημα αναστολής εκτέλεσης της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο θα συζητηθεί στις 10 Ιουνίου, καθώς και αίτηση αναίρεσης της επίμαχης απόφασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0