Live τώρα    
Στον Ιβάν Σαββίδη το ακίνητο-φιλέτο στη Χαλκιδική
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στον Ιβάν Σαββίδη το ακίνητο-φιλέτο στη Χαλκιδική

"Έπεσαν" τελικά οι υπογραφές και το ακίνητο έκτασης 320 στρεμμάτων στο Παλιούρι Χαλκιδικής πέρασε και επίσημα στα χέρια του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, σύμφωνα με πληροφορίες.

Έτσι, μετά το "Μακεδονία Παλλάς", ο επιχειρηματίας έχει πλέον στα χέρια του και το "Ξενία" που βρίσκεται στο Παλιούρι... Πάντως, η μίσθωση του ακινήτου κινδύνευσε να τιναχτεί στον αέρα, αφού λίγο μετά την κατοχύρωση του διαγωνισμού που είχε προκηρύξει το ΤΑΙΠΕΔ, τον οποίο κέρδισε ο Ιβάν Σαββίδης, μισθώνοντάς το για 99 χρόνια με 14 εκατ. ευρώ, το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε τον διαγωνισμό, βρίσκοντας λανθασμένο τον υπολογισμό των εμβαδών προς δόμηση.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, το ζήτημα λύθηκε εν τέλει στον β΄ βαθμό μετά από ένσταση που είχε υποβάλει το Ταμείο. Έτσι, οι εκπρόσωποι του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη υπέγραψαν την πώληση της έκτασης-φιλέτου στο Παλιούρι της Κασσάνδρας Χαλκιδικής με τίμημα 14 εκατ. ευρώ.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως στη διαδικασία αρχικά (πέρυσι τέτοια εποχή) συμμετείχαν εννέα επενδυτικά σχήματα, με έντονη τη συμμετοχή Ελλήνων και Ρώσων.

Γ.Α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0