Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.5°C20.1°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C18.8°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.8°C19.9°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.5°C14.9°C
0 BF 63%
ΣΒΕ / Και οι βιομήχανοι ζητούν μετανάστες - Σε επαφή με κυβέρνηση και ιδιωτικούς φορείς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΒΕ / Και οι βιομήχανοι ζητούν μετανάστες - Σε επαφή με κυβέρνηση και ιδιωτικούς φορείς

Εργάτης στη βιομηχανία
(FREEPIK.COM)

«Το βασικότερο πρόβλημα που απασχολεί το σύνολο της βιομηχανίας στη χώρα μας και ιδίως των μονάδων της ελληνικής περιφέρειας είναι η αδυναμία εξεύρεσης κατάλληλου προσωπικού» υποστηρίζει η πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας, Λουκία Σαράντη, η οποία αποκάλυψε ότι, ήδη, οι βιομήχανοι βρίσκονται σε επαφές με το υπουργείο Μετανάστευσης αλλά και ιδιωτικούς φορείς προκειμένου να ακολουθηθεί μοντέλο ανάλογο με αυτό που χρησιμοποιείται για την εύρεση εργατών γης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδας ζητά από την κυβέρνηση να αναλάβει «νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε πρόσφυγες και μετανάστες να απασχοληθούν στη βιομηχανία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας Λουκία Σαράντη, υποστήριξε ότι το πρόβλημα με την αδυναμία εξεύρεσης εργαζομένων «δεν εστιάζεται μόνο στο ύψος των αποδοχών» αλλά και στο δημογραφικό πρόβλημα καθώς παρατηρείται φυγή του κόσμου προς τα μεγάλα αστικά κέντρα και το εξωτερικό. Υποστήριξε ακόμα ότι υπάρχει πρόβλημα σε επίπεδο στελεχών, τεχνητών, αλλά και σε όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αίσθηση, πάντως, προκαλεί η αναφορά ότι ο ΣΒΕ είναι σε επαφή εκτός από το αρμόδιο υπουργείο και με ιδιωτικούς φορείς χωρίς να έχει διευκρινιστεί τι είδους και ποιοι είναι.

Επισημαίνεται ότι μεγάλες κατασκευαστικές όπως και η Lamda Development που έχει αναλάβει το έργο του Ελληνικού ζητούν από την κυβέρνηση νομοθετική ρύθμιση για εργάτες εκτός Ευρώπης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL