Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
16.6°C21.1°C
1 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.6°C19.4°C
1 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.0°C18.8°C
1 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
17.7°C21.9°C
4 BF 40%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.7°C16.9°C
0 BF 82%
Ελληνικό / Εργάτες εκτός Ευρώπης ζητά από την κυβέρνηση η LAMDA Development
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ελληνικό / Εργάτες εκτός Ευρώπης ζητά από την κυβέρνηση η LAMDA Development

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
(ΣΤΟΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / EUROKINISSI)

Στην Ελλάδα της ανεργίας και των μνημονίων η επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού επιβλήθηκε ως μνημονιακή υποχρέωση με τον ισχυρισμό ότι θα φέρει ανάπτυξη αλλά και πάνω από 10.000 θέσεις εργασίας προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες για τα κατασκευαστικά έργα, τα οποία υπολογίζεται να διαρκέσουν από 12 έως 15 χρόνια.

Φευ, τρία χρόνια μετά τις μεγαλόπνοες δηλώσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η LAMDA Development ζητά από την κυβέρνηση νομοθετικές παρεμβάσεις προκειμένου να έρθουν εργάτες από το εξωτερικό και μάλιστα εκτός Ευρώπης.

Τη θέση αυτή, που δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα, διατύπωσε ο διευθύνων σύμβουλος της LAMDA Development, Οδυσσέας Αθανασίου, μιλώντας σε δημοσιογράφους για την πορεία εξέλιξης της επένδυσης.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Μιλώντας για τις προκλήσεις του έργου του Ελληνικού, αλλά και γενικότερα έργων ανάπτυξης ακινήτων στην Ελλάδα ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην έλλειψη εργατικού δυναμικού, δίνοντας έμφαση σε νομοθετικές παρεμβάσεις της πολιτείας που θα πρέπει να ληφθούν τους αμέσως επόμενους μήνες, προκειμένου εργατικό δυναμικό εκτός Ευρώπης να μπορεί να εργαστεί στην χώρα μας».

Και το ερώτημα είναι τι συμβαίνει και η LAMDA Development υποστηρίζει ότι ξέμεινε από εργατικό δυναμικό. Γιατί ζητά νομοθετικές πρωτοβουλίες για να έρθουν εργάτες από ξένες χώρες. Δεν επαρκεί το εγχώριο εργατικό δυναμικό; Ή θα έχουν άλλες συμβάσεις εργασίας οι εργάτες που θα έρθουν από άλλες χώρες;
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL