Ουσιαστική επικοινωνία και με τους εργαζόμενους στο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη εγκαινίασε ο υπουργός ΠΕΝ, Π. Σκουρλέτης που επισκέφθηκε την Πέμπτη την περιοχή.
Κατά την είσοδό του στον ΑΗΣ Β' Μεγαλόπολης, ο υπουργός συζήτησε με συγκεντρωμένους εργαζόμενους - συνδικαλιστές και εκπροσώπους των σωματείων σε σχέση με το κρίσιμο θέμα της δημόσιας ΔΕΗ και των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς αλλά και για την ανάγκη ενίσχυσης του κέντρου με προσωπικό. “Εδώ είμαστε για να κουβεντιάσουμε, γι’ αυτό ήρθα κυρίως” σημείωσε, αφού ανέφερε ότι οι σχεδιασμοί είναι αρνητικοί, αλλά μπροστά σε αυτά που σχεδίαζαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις “εμείς καταφέραμε και τα ακυρώσαμε” (πώληση μικρής ΔΕΗ, ιδιωτικοποίηση 66% του ΑΔΜΗΕ). Για το 17% της ΔΕΗ που με το παλιό σχέδιο είχε περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ επισήμανε ότι και αυτό “το παλεύουμε λυσσαλέα”, το έχουμε πει δημόσια, έχουμε προτάσεις για τις νέες συνθήκες που δημιουργούνται στην αγορά, με στόχο να μη συρρικνωθεί η ΔΕΗ.
Ακολούθησε στην καντίνα του κέντρου εξαντλητική συζήτηση με τους εργαζόμενους για περίπου τρεις ώρες, ενώ ειδικότερα για το θέμα των ελλείψεων σε προσωπικό, που τέθηκε επιτακτικά, ανέφερε ότι έχει δρομολογηθεί ένας μικρός αριθμός προσλήψεων στον ΑΗΣ Μεγαλόπολης που θα ολοκληρωθεί στα τέλη του έτους. Σημείωσε δε ότι δεν μπορεί να ισχύουν αυτοί οι περιορισμοί (σ.σ.: για τις προσλήψεις στο Δημόσιο) για μια επιχείρηση όπως η ΔΕΗ, που μάλιστα καλείται να ανταποκριθεί σε νέες συνθήκες ανταγωνισμού, χωρίς όμως να έχει την ελευθερία κινήσεων, τα μέσα, ενώ υφίσταται όλους τους κανόνες της αγοράς.
Εξάλλου, ερωτηθείς για τις πρόσφατες προτάσεις σχετικά με τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ) στη Μεγαλόπολη, επισήμανε ότι δεν έχει επιλεγεί χώρος εναπόθεσης τοξικών αποβλήτων, ενώ αναφορικά με τον ειδικό αναπτυξιακό πόρο (“λιγνιτόσημο”) σημείωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια συζήτηση στη Δυτική Μακεδονία και αυτό στο οποίο θα καταλήξει θα ισχύσει και για τη Μεγαλόπολη.