Live τώρα    
Οκτώβριο η έναρξη των δημοπρασιών ενέργειας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οκτώβριο η έναρξη των δημοπρασιών ενέργειας

Τον Οκτώβριο αναμένεται να ξεκινήσουν οι δημοπρασίες τύπου ΝΟΜΕ προϊόντων ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που παρουσιάστηκε χθες από τον Λειτουργό της Αγοράς (ΛΑΓΗΕ) σε σχετική ημερίδα της ΡΑΕ.

Η έναρξη θα γίνει με δύο προϊόντα: ένα 150 MW με φυσική παράδοση στους προμηθευτές μέσα στον Δεκέμβριο 2016 και ένα 200 MW με φυσική παράδοση την 1η Ιανουαρίου 2017.

Θα ακολουθήσουν ακόμη τρεις δημοπρασίες μέσα στο 2017 για συνολική ποσότητα 676 MWh ανά ώρα, ενώ τον Ιούλιο του 2017 θα υπάρξει επαναπροσδιορισμός για τις ποσότητες που θα πρέπει να δημοπρατηθούν το 2018.

Καταλυτική θα είναι η διαμόρφωση της τιμής εκκίνησης, για την οποία αναμένεται υπουργική απόφαση.

Ο επικεφαλής της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης σημείωσε ότι το άνοιγμα της αγοράς πρέπει να γίνει με ομαλό τρόπο προς όφελος των καταναλωτών εφιστώντας την προσοχή ως προς τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης καθώς, όπως σημείωσε, αν η ΔΕΗ υποχρεωθεί να διαθέτει μεγάλο μέρος της παραγωγής της κάτω του κόστους υπάρχει ο κίνδυνος κατάρρευσής της με ανάλογες επιπτώσεις στην αγορά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0