Live τώρα    
ΣΕΒ: Πρέπει να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΕΒ: Πρέπει να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις

Επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, διεύρυνση της φορολογικής βάσης και λιγότερους φόρους ζήτησε η διοίκηση του ΣΕΒ κατά τις επαφές που είχε στις Βρυξέλλες με εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας και η αντιπροσωπεία του συνδέσμου τόνισαν ότι οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά λυγίζουν κάτω από το βάρος της υπερφορολόγησης και παρουσίασαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η συνολική μέση φορολογική επιβάρυνση (μισθοί και εισφορές) που έχουν επωμιστεί οι επιχειρήσεις και όσοι σήμερα δηλώνουν τα εισοδήματά τους ξεπερνούν κατά πολύ τις αντίστοιχες επιβαρύνσεις στις χώρες του ΟΟΣΑ αποθαρρύνοντας τις επενδύσεις και τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Εν τω μεταξύ στο τελευταίο οικονομικό δελτίο για την ελληνική οικονομία ο ΣΕΒ, συγκρίνοντας τις τρέχουσες συνθήκες με εκείνες της αμερικανικής οικονομικής πραγματικότητας μετά το κραχ του 1929, σημειώνεται πως εν μέσω γεωπολιτικών προκλήσεων η σταθεροποίηση και ανάπτυξη της οικονομίας αναδεικνύεται σε ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση για τη χώρα. "Απαιτείται", σημειώνει στο δελτίο ΣΕΒ, του "εθνική προσπάθεια επικών διαστάσεων για την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0