Live τώρα    
Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις εν αναμονή της επιστροφής του πρωθυπουργού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις εν αναμονή της επιστροφής του πρωθυπουργού

Σε πλήρη εξέλιξη εξακολουθούν να βρίσκονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις στα μπλόκα ανά την Ελλάδα, ενώ παράλληλα προβληματισμό και έντονες συζητήσεις προκαλεί η προετοιμασία από την πλευρά των αγροτικών δυνάμεων για τη συμμετοχή τους στον επικείμενο διάλογο με την κυβέρνηση.

Οι αγρότες ακόμα και στα μπλόκα που έχουν εκφράσει την πρόθεση συμμετοχής σε διάλογο αναμένουν την επιστροφή του πρωθυπουργού στην Ελλάδα και επίσημες ανακοινώσεις για περαιτέρω πρωτοβουλίες.

Σε αυτό το πλαίσιο συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις με πολύωρους αποκλεισμούς και παραστάσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα.

Κλειστός επ' αόριστον παραμένει ο δρόμος στο μπλόκο των Τεμπών, που τελεί εν αναμονή της οριστικοποίησης του "ραντεβού" με το κυβερνητικό κλιμάκιο. Χθες στην Κοιλάδα των Τεμπών κτηνοτρόφοι από τη Θεσσαλία έδωσαν το "παρών" καθώς εμφανίστηκαν με μαύρες σημαίες στα αγροτικά τους οχήματα χτυπώντας κουδούνες και χύνοντας γάλα στο οδόστρωμα.

Στη Νίκαια διατηρείται η σκληρή στάση, ενώ κλειστή είναι και η Εγνατία στον κόμβο Κερδυλλίων αλλά και στα διόδια των Μαλγάρων. Η νέα και η παλαιά εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος του Ισθμού παραμένει επίσης κλειστή, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από τον παραλιακό δρόμο μέσα από το χωριό Καλαμάκι, ενώ κλειστές είναι ακόμη η εθνική Αντιρρίου - Ιωαννίνων στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου και η εθνική Αθηνών - Λαμίας στη Θήβα και στο Κάστρο Βοιωτίας.

Κλειστός ήταν και ο δρόμος στο μπλόκο της εξόδου του Κορωπίου της Αττικής Οδού, σε επ' αόριστον αποκλεισμό βρίσκεται η λεωφόρος Μαρκοπούλου λίγο πριν από τον κόμβο της Αττικής Οδού, ενώ και τα διόδια Αφιδνών έκλεισαν 12-2 το μεσημέρι και 7-9 το βράδυ.

Από τις 6 μ.μ. έως τις 11 μ.μ. οι αγρότες έκλεισαν τον δρόμο στα διόδια Νεστάνης, επί της εθνικής οδού Τρίπολης - Κορίνθου, και η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - Άργους μέσω Αχλαδόκαμπου. Παράλληλα οι αγρότες της Λακωνίας απέκλεισαν για μια ώρα τη γέφυρα του Ευρώτα επί της εθνικής οδού Σπάρτης - Τρίπολης.

Στο μεταξύ δεν φαίνεται προς το παρόν ορατό το ενδεχόμενο απόσυρσης των τρακτέρ που έχουν αποκλείσει το τελωνείο του Προμαχώνα, ενώ σκληρή στάση τηρείται και από το αντι-μπλόκο επί βουλγαρικού εδάφους.

Με νέο εξάωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθήνας - Θεσσαλονίκης, από 12 - 6 μ.μ., συνέχισαν χθες τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στο μπλόκο των Μικροθηβών, που θα επαναληφθεί και σήμερα.

Η παράκαμψη για τη διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη επιβαρύνει με 45 χιλιόμετρα τους οδηγούς (μέσω Αλμυρού, Βόλου, Βελεστίνου, παλαιάς εθνικής Βόλου - Λάρισας κι αντίστροφα προς Αθήνα).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0