Live τώρα    
Ξεκινούν μαζικοί έλεγχοι για απόδοση ΦΠΑ στην οικοδομή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξεκινούν μαζικοί έλεγχοι για απόδοση ΦΠΑ στην οικοδομή

Ελέγχους στα ακίνητα ξεκινά η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με σκοπό να διαπιστωθεί εάν έχει αποδοθεί ο απαιτούμενος ΦΠΑ οικοδομής, σύμφωνα με χθεσινή απόφαση της Κατερίνας Σαββαΐδου.

Όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 3, 6, 8 και 0 και έχτισαν σπίτι με οικοδομική άδεια από την 1η/1/1995 δεν θα πρέπει να "ανησυχούν" ιδιαίτερα.

Οι υπόλοιποι, εφόσον τα σπίτια που έχουν χτίσει ξεπερνούν κατά περίπτωση τα 120 ή τα 180 τετραγωνικά μέτρα, ενδέχεται να πιαστούν στην "τσιμπίδα" των ελέγχων που ξεκινά η ΓΓΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει αποδοθεί ο απαιτούμενος ΦΠΑ οικοδομής.

Ποιοι ελέγχονται

Σύμφωνα με την απόφαση:

α) Υπάγονται στο δείγμα και ελέγχονται οι υποθέσεις ακινήτων με επιφάνεια άνω των εκατόν ογδόντα (180) τ.μ. που ανεγέρθηκαν από τον ιδιώτη-ιδιοκτήτη. Εξαιρετικά, εφόσον πρόκειται για αυθαίρετα που ανεγέρθηκαν από τον ιδιώτη - ιδιοκτήτη, είτε αυτά έχουν νομιμοποιηθεί είτε έχει εγκριθεί αρμοδίως η ηλεκτροδότησή τους, οι οικείες υποθέσεις υπάγονται στο δείγμα και ελέγχονται, εφόσον η επιφάνεια του ακινήτου υπερβαίνει τα εκατόν είκοσι (120) τ.μ.

Οι παραπάνω ελέγχονται εφόσον η βεβαίωση για την ηλεκτροδότηση χορηγήθηκε ή η υπεύθυνη δήλωση του ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη θεωρήθηκε:

αα) εντός του έτους 2008 και ο ΑΦΜ υπόχρεου λήγει στο 7

αβ) εντός του έτους 2009 και ο ΑΦΜ υπόχρεου λήγει στο 1

αγ) εντός του έτους 2010 και ο ΑΦΜ υπόχρεου υπόχρεου λήγει στο 4

αδ) εντός του έτους 2011 και ο ΑΦΜ υπόχρεου υπόχρεου λήγει στο 2

αε) εντός του έτους 2012 και ο ΑΦΜ υπόχρεου λήγει στο 5

αστ) εντός του έτους 2013 και ο ΑΦΜ υπόχρεου λήγει στο 9.

Γ.Α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0