Έως το τέλος Ιουνίου τοποθετείται η ολοκλήρωση των διαδικασιών για την περίφημη "διακοψιμότητα", που έχει εξαγγελθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο ως μέτρο υπέρ της μείωσης του ενεργειακού κόστους της βαριάς βιομηχανίας.
Πρόκειται για την εφαρμογή του (νομοθετημένου) μέτρου της διακοψιμότητας, που θα αφορά τις ενεργοβόρες βιομηχανίες υψηλής τάσης (με εξαίρεση τα ορυχεία της ΔΕΗ), που είχε "σκοντάψει" στην Κομισιόν, αλλά, όπως δήλωσε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Α. Παπαγεωργίου σε συνάντησή του με εκπροσώπους εργατοϋπαλλήλων μετάλλου και χαλυβουργικών σωματείων, το υπουργείο βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Κομισιόν, παρέχοντας τις απαιτούμενες διευκρινίσεις ως προς τη μεθοδολογία, αναμένοντας μέχρι το τέλος Ιουνίου να έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.
Σημειώνεται ότι αφορά τη δυνατότητα σύναψης συμβάσεων μεγάλων καταναλωτών και ΑΔΜΗΕ στο πλαίσιο των οποίων ο διαχειριστής, όταν χρειάζεται, θα μπορεί να μειώνει την παρεχόμενη ισχύ παρέχοντας ως αντιστάθμισμα μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος. Το κόστος θα επιβαρύνει τους παραγωγούς, αλλά δεν είναι γνωστό πώς θα γίνει ο τελικός επιμερισμός του.
Ο υφυπουργός ενημέρωσε και για άλλα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί για τη μείωση του κόστους ενέργειας (εξίσωση ΥΚΩ μέσης - υψηλής τάσης, μειωμένα τιμολόγια ΔΕΗ φυσικού αερίου κ.λπ).