Live τώρα    
Δάνειο 40 εκατ. στον ΔΕΣΦΑ από την ΕΤΕπ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δάνειο 40 εκατ. στον ΔΕΣΦΑ από την ΕΤΕπ

Δάνειο ύψους 40 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) έλαβε ο ΔΕΣΦΑ για τη δεύτερη αναβάθμιση του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ρεβυθούσας, συνολικού προϋπολογισμού 156,25 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για την πρώτη δόση δανείου συνολικά 80 εκατ, ευρώ που έχει εγκρίνει η ΕΤΕπ μέσω δύο δανειακών δόσεων εξασφαλίζοντας τους πόρους για την ομαλή υλοποίηση του έργου, που θα χρηματοδοτηθεί από τρεις πηγές: 35% από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, 50% με δανειοδότηση από την ΕΤΕπ και 15% από ίδια κεφάλαια του ΔΕΣΦΑ, που το επόμενο διάστημα αναμένεται να μεταβιβαστεί στην αζέρικη Socar.

Κατά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ Κ. Ξιφαράς δήλωσε μεταξύ άλλων ότι ΔΕΣΦΑ και ΕΤΕπ συμμετέχουν στην ενοποίηση της ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας μέσω της υλοποίησης επενδύσεων σε υποδομές που συμβάλλουν στην ασφάλεια και τη διαφοροποίηση του ενεργειακού εφοδιασμού και παράλληλα συνεισφέρουν στην ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0