Συνάντηση με τη "Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα" είχε χθες ο Τάσος Κουράκης, βουλευτής και συντονιστής της ΕΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής τόνισαν τις αρνητικότατες επιπτώσεις που είχε η πρόσφατη εκδίωξη 2.500 καθηγητών και 20.000 μαθητών από την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση και την επακόλουθη ελλιπή προετοιμασία των μαθητών ακόμα και στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.
Σε πολλά ΕΠΑΛ οι μαθητές περίμεναν τους καθηγητές τους για πολλούς μήνες. Χάθηκαν χιλιάδες διδακτικές ώρες σε όλη την Ελλάδα, ενώ είναι απορίας άξιον ποιοι εκπαιδευτικοί θα είναι εισηγητές στην Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων και ποιοι οι βαθμολογητές - εξεταστές στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα των ειδικοτήτων των καταργημένων τομέων, αφού όλοι οι εκπαιδευτικοί που δίδασκαν τα μαθήματα αυτά είναι σε διαθεσιμότητα.
Ο Τ. Κουράκης επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει διαθεσιμότητες και απολύσεις εκπαιδευτικών. "Στο σχολείο που οραματίζεται και θα υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον δεν περισσεύει κανείς και όλοι θα επανέλθουν στις εκπαιδευτικές τους θέσεις, αλλά θα υπάρξουν προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά που αφήνει ο Αρμαγεδδών των μνημονιακών κυβερνήσεων. Θα επαναλειτουργήσουν οι τομείς και ειδικότητες που καταργήθηκαν στο ΕΠΑΛ. Το σχολείο που οραματίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί παρά να στηρίζεται απολύτως στο κύρος, την αξιοπρέπεια και την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού" είπε ο Τ. Κουράκης, που τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει επίκαιρη ερώτηση για θέμα.
Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ άμεσα θα προχωρήσει και σε άλλες πρωτοβουλίες για να τοποθετηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα ή στον προθάλαμο της απόλυσης (σύνολο 1.793) σε οργανικές θέσεις και μην απολυθεί κανείς.