Live τώρα    
Καταγγελία του Μητροπολιτικού Ιατρείου Ελληνικού / Έβγαλαν καρδιοπαθή από το χειρουργείο!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταγγελία του Μητροπολιτικού Ιατρείου Ελληνικού / Έβγαλαν καρδιοπαθή από το χειρουργείο!

Νέο απίστευτο περιστατικό με θύμα ανασφάλιστο που αντιμετωπίζει βαριά καρδιοπάθεια καταγράφηκε την περασμένη εβδομάδα για το ΕΣΥ του Αδ. Γεωργιάδη. Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ) καταγγέλλει ότι 54χρονος ασθενής δεν εγχειρίστηκε στον "Ευαγγελισμό" γιατί δεν είχε βιβλιάριο απορίας, παρ' ότι οι θεράποντες ιατροί είχαν επισημάνει τη σοβαρότητα της κατάστασής του. Είχαν προτείνει μάλιστα την κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης από τον ασθενή, σύμφωνα με την οποία θα έφερνε μετά την επεμβαση το βιβλιάριο, όταν αυτό θα ήταν έτοιμο. Παρ' όλα αυτά, αν και ο 54χρονος εισήχθη κανονικά στο χειρουργείο, ο υπεύθυνος του λογιστηρίου διέκοψε τις διαδικασίες και η επέμβαση δεν έγινε ποτέ! Οι ροκ σκηνές που συνέβησαν στον "Ευαγγελισμό" προστίθενται στα τόσα περιστατικά με ανασφάλιστους που στερούνται το αυτονόητο δικαίωμα στην περίθαλψη, ακόμα κι αν πρόκειται για ειδικές περιπτώσεις όπως η συγκεκριμένη.

"Λύθηκε το ζήτημα", ανέφερε στην "Α" η διοίκηση του νοσοκομείου, που δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το συμβάν κι ότι η εμφύτευση του βηματοδότη στον ασθενή θα γίνει με έξοδα του "Ευαγγελισμού", με την προϋπόθεση να φέρει ο τελευταίος αντίγραφο της φορολογικής τους δήλωσης. Το νοσοκομείο τόνισε ότι "δεν υπάρχει θέμα", ωστόσο δεν αναιρείται η σοβαρότητα της κατάστασης.

Ένα ΕΣΥ που δεν υπολογίζει ζωές, αλλά βάζει πρώτα τους ισολογισμούς, ένας λογιστής που βγάζει άρον άρον καρδιοπαθή από το χειρουργείο γιατί δεν έχει βιβλιάριο απορίας κι ένας υπουργός που αδιαφορεί για την περίθαλψη 3 εκατομμυρίων ανασφάλιστων συνθέτουν το εφιαλτικό τοπίο που έχει διαμορφωθεί στην Υγεία. Όπως τονίζει το ΜΚΙΕ, αναδεικνύεται η δυσχερής θέση 3 εκατομμυρίων ανασφάλιστων που τρώνε "πόρτα" από τα νοσοκομεία, ενώ συνιστά την αποθέωση της γραφειοκρατίας.

Πηγές από το νοσοκομείο, αναφέρουν ότι η υπόθεση δεν θα κλείσει εδώ, αλλά αύριο, που θα γίνει συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ευαγγελισμού, θα τεθεί από την πλευρά των γιατρών το ζήτημα για τα αντανακλαστικά που έδειξε το νοσοκομείο. Στο παρελθόν, υπογραμμίζεται ακόμα, είχαν καλυφθεί τα έξοδα από το νοσοκομείο σε αντίστοιχες περιπτώσεις, όμως υπήρχαν και περιπτώσεις που αυτό δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να τεθεί σε άμεσο κίνδυνο η ζωή των ασθενών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0