Θεσσαλονίκη
Το Πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου επισκέφθηκε χθες συμβολικά ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της Θεσσαλονίκης Ανοιχτής Πόλης, και εξήρε το έργο που προσφέρουν σε εκατοντάδες πολίτες καθημερινά οι γιατροί και νοσηλευτές τόσο της συγκεκριμένης δομής όσο και του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης, στην Αισώπου.
«Με το έργο σας καλύπτετε το κενό και τα ερείπια που αφήνει πίσω της η κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους από τις μνημονιακές κυβερνήσεις. Η δημοτική αρχή "περί άλλων τυρβάζει" και μόλις σήμερα εν μέσω προεκλογικής περιόδου, εγκαινιάζει τη μονάδα ημερήσιας φροντίδας για τους άστεγους σε ενοικιαζόμενο από το Ίδρυμα Μποδοσάκη Χώρο! Στις "αγαθοεργίες" των φοροφυγάδων εφοπλιστών στηρίζεται ο "προνοιακός πλουραλισμός" της διοίκησης Μπουτάρη, που από τον προϋπολογισμό των 371 εκατ. ευρώ του 2014 διέθεσε λιγότερα από 4,5 εκατ. ευρώ» επισήμανε καταγγέλλοντας για μια ακόμη φορά την κοινωνική πολιτική της σημερινής διοίκησης του δήμου. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι το πρόγραμμα της παράταξής του προβλέπει συγκεκριμένες δράσεις στον τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας, «ώστε ο δήμος να μπει μπροστάρης στην οργάνωση της κοινωνικής αλληλεγγύης και να στηρίξει τις δημόσιες προνοιακές δομές, ειδικά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας».
Στη συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος της Ανοιχτής Πόλης μαζί με την υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτη Πέρκα επισκέφθηκε το ΤΕΕ/ΤΚΜ, όπου η διοίκησή του κατήγγειλε την αποδυνάμωση του θεσμικού ρόλου του Επιμελητηρίου. Συζητήθηκαν, επίσης, «οι εγκληματικοί χειρισμοί των κυβερνήσεων στο θέμα του μετρό, η "τηλεδιοίκησή" του από την Αθήνα» και οι ελλιπείς μελέτες, που έχουν προκαλέσει και έντονα κοινωνικά προβλήματα στους επαγγελματίες της πόλης», καθώς και το θέμα των χιλιάδων ανασφάλιστων μηχανικών που αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους.
Ο Τρ. Μηταφίδης και η Π. Πέρκα δήλωσαν αλληλέγγυοι στο αίτημά τους να νομοθετηθεί η μείωση των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουν οι μηχανικοί και να έχουν πρόσβαση όλοι στο σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ανεξάρτητα από ενδεχόμενη οφειλή, όπως και να λειτουργήσει ο κλάδος ειδικών παροχών του Ν. 3518/2006.