Ανήμερα της αντιφασιστικής νίκης των λαών, την Παρασκευή 9 Μαΐου, η ιστορική μνήμη πυροβολείται ξανά. Ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Σπ. Τζόκας και σύσσωμο το τότε δημοτικό συμβούλιο παραπέμπονται σε δίκη με την κατηγορία, μετά από μήνυση της Πανελλήνιας Σκοπευτικής Εταιρείας (ΠΣΕ), ότι παρανόμησαν ιδρύοντας το Πανελλήνιο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.
"O κατήφορος της μνημονιακής κυβέρνησης της κοινωνικής και εργασιακής ισοπέδωσης, της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας και του φυσικού πλούτου της χώρας, της διάλυσης της Αυτοδιοίκησης και του ελάχιστου κοινωνικού κράτους συνεχίζεται. Η επιχείρηση τρομοκρατίας και υποταγής υλοποιείται", αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζοντας ότι ήδη πριν από λίγες μέρες τιμωρήθηκαν με ποινή φυλάκισης ενός έτους ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Θανάσης Μπαρτσώκας, ο τότε αντιδήμαρχος Κώστας Τάσος και ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Γιάννης Κουβάς.
"Τιμωρήθηκαν επειδή αγωνίστηκαν για την ιστορική μνήμη, για την πατρίδα μας", επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως "το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, παγκόσμιο σύμβολο αντίστασης, αποτελεί χωρική ενότητα με βαρύ και σημαίνον ιστορικό φορτίο, τόπο σύμβολο των αγώνων του λαού μας για λευτεριά και κοινωνική απελευθέρωση. Τόπο θυσίας. Αποτελεί το αδιαμφισβήτητο τοπόσημο της πόλης της Καισαριανής" υπογραμμίζει, επισημαίνοντας ότι ο χώρος "διαχρονικά αποτέλεσε πεδίο συγκρούσεων μεταξύ της Πανελλήνιας Σκοπευτικής εταιρείας που επιμένει να βεβηλώνει τον ιερό χώρο, και του λαού της πόλης μας που εμμένει στην ανάδειξη του ιστορικού αυτού τόπου σε δημόσιο με σημαίνοντα κοινωνικά χαρακτηριστικά".
"Ο αγώνας του λαού, των εργαζομένων και των αιρετών στην Αυτοδιοίκηση θα δικαιωθεί. Όχι μόνο δικαστικά με την αθώωσή τους, αλλά και ιστορικά, με την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και των δυνάμεων που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση, τη μετατροπή της Αυτοδιοίκησης σε έναν χώρο οργάνωσης των συλλογικών αντιστάσεων, σε κύτταρο κοινωνικής αλληλεγγύης και σε πυλώνα της ανασυγκρότησης του κοινωνικού και παραγωγικού ιστού και αλλαγής πορείας της χώρας... σε χώρο αντίστασης. Η απάντηση είναι μία: 'Φτάνει πια, ανατροπή σήμερα' καταλήγει η ανακοίνωση απευθύνοντας κάλεσμα συμπαράστασης την Παρασκευή 9 Μαΐου στο Δ' Μονομελές στο κτήριο 9 της πρώην σχολής Ευελπίδων "να υπερασπισθούμε την ιστορική μνήμη και την Εθνική Αντίσταση του λαού μας".