Υπουργική απόφαση με την οποία διορθώνονται προς τα πάνω οι ασφαλιστικές τιμές των φαρμάκων, δηλαδή αυξάνονται τα χρηματικά ποσά τα οποία θα αποζημιώνει ο ασφαλιστικός φορέας για τους ασφαλισμένους, υπέγραψε προχθές, Τετάρτη 30 Απριλίου, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Οι αλλαγές αφορούν κυρίως τον προσδιορισμό της ασφαλιστικής τιμής και το θέμα των στατινών.
Με αυτόν τον τρόπο και μετά από τον σάλο τον οποίο προκάλεσε η προηγούμενη υπουργική απόφασή του, ο υπουργός Υγείας επιχειρεί να διορθώσει τη νέα επιβάρυνση στην οικονομική συμμετοχή των ασφαλισμένων και την προμήθεια των φαρμάκων τους, η οποία έχει επέλθει από τη Δευτέρα 10 Μαρτίου, ημέρα έκδοσης του ισχύοντος δελτίου τιμών φαρμάκων, το οποίο, παρά το γεγονός ότι προβλέπει μειώσεις κατά 4,9% μεσοσταθμικά στις τιμές των φαρμάκων, μειώνει δραστικά την ίδια στιγμή τις ασφαλιστικές τιμές των φαρμακευτικών σκευασμάτων, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να υποχρεώνονται από την Δευτέρα 10 Μαρτίου να καταβάλλουν συνολική οικονομική συμμετοχή ύψους... 38% μεσοσταθμικά για την προμήθεια των φαρμάκων τους.
Έτσι, με την νέα υπουργική απόφαση αυξάνονται εκ νέου οι ασφαλιστικές τιμές, συνεπώς μειώνονται τα χρηματικά ποσά τα οποία καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι για την προμήθεια των φαρμάκων τους.