Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά στους Φούρνους Ικαρίας που ξεκίνησε χθες (17/08) το μεσημέρι. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και υπάρχουν μόνο καπνοί σε διάσπαρτες εστίες.
Νωρίτερα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν περιορίσει το μέτωπο της φωτιάς σε μία εστία και δεν απειλούνταν πλέον οικισμοί.
Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα, 8 οχήματα και εθελοντές, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο ελικόπτερα.
Η φωτιά εκδηλώθηκε το Σάββατο το μεσημέρι σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή «Σκάφη», κοντά στο Καμάρι του δήμου Φούρνων Κορσεών Ικαρίας. Οι ισχυροί άνεμοι των 7 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή οδηγούσαν τις φλόγες προς το Καμάρι κάνοντας δύσκολη την κατάσβεση της πυρκαγιάς και ενεργοποιώντας το 112 που έστειλε μήνυμα στους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς τους Φούρνους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά έκαψε πάνω από 6.000 στρέμματα.

Χθες, σκάφη του Λιμενικού και ιδιωτικά αλιευτικά μετέφεραν κατοίκους από το Καμάρι προς τον Άγιο Μηνά. Συνολικά 19 άτομα απομακρύνθηκαν. Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.
